Türkiye Gazetesi'nde İsmail Kapan dönemi

Nuh Albayrak'ın gazete ile yollarının ayrılmasıyla boşalan Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni koltuğuna İsmail Kapan oturdu.

Türkiye Gazetesi'nde İsmail Kapan dönemi
Türkiye Gazetesi'nde İsmail Kapan dönemi
GİRİŞ 11.03.2014 10:44 GÜNCELLEME 11.03.2014 10:59

Bir süre önce yeniden yapılanıp kadrosuna bir çok yazar ekleyen ve 'Yeni Türkiye'nin Yeni Türkiye'si' sloganları ile değişimi duyurulan gazetede Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak'ın istifa etti. 

33 yıldır gazetede değişik görevlerde bulunan Nuh Albayrak'ın yerine yine aynı gazetede yıllardır yazı yazan ve değişik görevlerde bulunan İsmail Kapan atandı. 

Nuh Albayrak ile birlikte uzun dönemdir aynı gazetede görev yapan ve en son Genel Müdürlük görevini yürüten Mustafa Asım Gök de istifa etti. Mustafa Asım Gök'ün yerine ise Hamit Arvas getirildi. 

İsmail Kapan kimdir

1956 yılında Malatya'nın Pütürge ilçesine doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi?ne girdi. Mzuniyetinden sonra aynı fakültede lisans; aynı üniversitenin İktisat Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Anabilim Dalında Yüksek Lisans ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde de doktora eğitimini tamamladı.

1978 yılında köşe yazarı olarak profesyonel gazetecilik hayatına başladı. Aynı meslekte yazı işleri müdürü, sorumlu müdür, genel yayın müdürü ve genel koordinatör olarak uzun yıllar yöneticilik görevlerinde bulundu.

Askerlik görevini tamamladıktan sonra, bir süre avukat ve hukuk müşaviri olarak serbest çalıştı. Daha sonra, tekrar gazetecilik mesleğine döndü. 1993 yılında İhlas Haber Ajansı'nı (İHA) kurdu. Bir buçuk yıl süre ile ajansın, genel müdürlüğünü yaptı. Kapan köşe yazarlığı ile birlikte, 1993 yılından beri görsel medya alanında da çalışmalarını da devam ettirmekte. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Konseyi Yüksek Kurul üyesi. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı