İstifalar üzerine Medya-İş'ten açıklama

Zaman Gazetesi, Bugün Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı'nda çalışan bazı gazetecilerin mobing uygulanması sonrasında işten çıkarılmalarıyla ilgili Medya-İş'ten açıklama geldi.

İstifalar üzerine Medya-İş'ten açıklama
İstifalar üzerine Medya-İş'ten açıklama
GİRİŞ 22.03.2014 13:50 GÜNCELLEME 22.03.2014 13:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser'in basın açıklaması şöyle;

Türkiye'de son dönemde yaşanan siyasi atmosferi lehlerine çevirmek isteyen bazı basın işverenleri, kendileri gibi düşünmeyen ve davranmayan kimi çalışanlarını ya istifaya zorlayarak ya da mobing uygulayarak kapı önüne koymuşlardır.

Cihan Haber Ajansı'nda 18 yıldır çalışan ve akşam ajansını sunan gazeteci Köksal Akpınar, Zaman Gazetesi'nde 18 yıldır Dış Baskılar Sayfa Editörü olarak çalışan Şemsettin Özkan, CHA Network'te 6 yıldır spiker, editör ve seslendirme görevlerini yürüten Salim Gören ile Cihan Haber Ajansı muhabiri Kübra Kara ve Bugün Gazetesi ekonomi muhabiri Zeynep Ceylan'ın yanında Zaman Gazetesi yazarları Leyla İpekçi ve H. Salih Zengin ile aynı gazetede uzun yıllardır çizer olarak çalışan Osman Turhan bu uygulamanın mağdurlarıdır.

İşverenleri, bahsi geçen gazetecilerden Hükümet aleyhine yazı yazmalarını, karikatür çizmelerini, yorumda bulunmalarını, haber yapmalarını, ve tweet atmalarını istemiştir.

Çalışma, basın ve ifade hürriyeti ile çelişen ve hatta yok sayan bu uygulamayı kınıyor ve tüm basın emekçilerini tavır almaya davet ediyoruz.

İşveren, bir gazeteciden işinin dışında ekstra her hangi bir tasarrufta bulunmasını isteyemez; gazetecileri bağlayan evrensel meslek ilkeleridir ve kendilerine verilen görevleri bu ilkeler çerçevesinde yerine getirmektir.

Bunun dışında her türlü beklenti, davranış ve talimat mobinge girer ve bu da insan haklarına, basın özgürlüğüne aykırıdır.

Daha garip olanı, insan hak ve özgürlüklerine en çok vurgu yapanların, basın hürriyetini kimseye bırakmayan yayın organlarında bu uygulamaya imza atılmış olunmasıdır.

Bahse konu yayın organlarının yönetici ve sahipliklerini, samimi olmaya davet ediyor, kapı önüne koydukları veya sebep oldukları basın emekçilerinden özür dilemeye davet ediyoruz.

Medya İşçileri Sendikası olarak, bu zulme imza atanları kınıyor, kamuoyunu mağdur basın emekçileri ile dayanışmaya çağırıyoruz.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • sahici 10 yıl önce Şikayet Et
    sahici. kardeşim siz kimi kınıyorsunuz. daha onlar sizden himmet zimmet adı altından sizden talepte bulunmasınlar da siz şükr edin . onlara elini kaptıran değil kolu gövdesi gidiyor. bu ayrılar arkadeşların gövdesi sağlamsa yeter.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü