Cumhuriyet'te 90. yıla özel etkinlik

Şişli Kent Kültür Merkezi'nde, Cumhuriyet Gazetesi'nin kuruluşunun 90'ıncı yılı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Cumhuriyet'te 90. yıla özel etkinlik
Cumhuriyet'te 90. yıla özel etkinlik
GİRİŞ 08.05.2014 00:46 GÜNCELLEME 08.05.2014 00:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geceye, aralarında CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Kadir Gökmen Öğüt ile CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Hürriyet Gazetesi yazarı Tufan Türenç ve televizyon sunucusu Halit Kıvanç'ın da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

"ATATÜRK DEVRİM VE İLKELERİ"

Davetlilere verilen kokteyl ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç Yaptı. Erinç, "Cumhuriyetin Yunus Nadi ile başlayan ve Nadir Nadi tarafından kurumsallaştırılan kişiliğini, daha önceleri olduğu gibi, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti kavramını yaygınlaştırmaya çalışarak, Atatürk devrim ve ilkelerini savunarak, Türkiye'yi daha aydınlık yarınlara, Anadolu aydınlanmasının başladığı günlere götürmek gibi bir görevimiz var. Bunu da sizler sayesinde başarıyoruz. Sizler oldukça, Cumhuriyet'in ilk duruşundan ödün vermeyeceğimizi bir kez daha vurguluyorum" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Belgeseli'nin sunulmasının ardından, sahneye Boğaziçi Caz Korosu çıktı. Caz konseri davetlilerden büyük alkış aldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • bahadır yıldız 9 yıl önce Şikayet Et
    masallar masallar masallar.. atatürk devrimlerine bağlı kalmaktan bahsediyorlar.fotoğrafa baktım hiç birinde fötr şapka yok.şapka devrimi çok mu önemsiz bu zevat için.oysac zamanında neler olmuştu neler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı