Kıyamet günü nefret edilen 8 grubu açıkladı

İnsanlar için iyi düşünmeyenler dünyaya aşırı bağlanır. Hem iffetlerini yitirir ve hem de başkalarının iffetini ayağa düşürmeye çabalar.

Kıyamet günü nefret edilen 8 grubu açıkladı
Kıyamet günü nefret edilen 8 grubu açıkladı
GİRİŞ 24.10.2014 07:47 GÜNCELLEME 24.10.2014 07:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Nihat Hatipoğlu bugünkü köşe yazısında Kıyamet günü nefret edilen 8 grubu açıkladı... İşte Hatipoğlu'nun bugünkü yazısında konuyla ilgili o bölüm: 

"Bir rivayette şöyle bilgi veriliyor. Kıyamet günü Yüce Allah tarafından en büyük azaba uğrayan şu 8 grup insandır:

1- Sekarrun olanlar. Dilleriyle halkı döven, söven ve birbirlerini lanetlemeye sebep olanlar. Bunlar yalancı olanlardır.

2- Hayyalun olanlar. Bunlar kibir sahipleridir. Kendilerini başkalarından üstün görürler.

3- Din kardeşlerine karşı yüreklerinde kin besleyenler. Halbuki bu insanlar kin besledikleri din kardeşlerini gördüklerinde onlara sempatik gelecek hareketler yaparlar. Yaltaklanır ve kendilerini onlara karşı iyi düşünüyor gösterirler.

4- Allah'a ve Resulüne çağrıldıklarında son derece geride kalıp ağır davrananlar. Şeytana ve şeytanın emrine çağrıldıklarında (Yani fitne, kötülük, günah, şer, günah ortamı, kaos, karışıklık gibi) hemen süratle koşanlar.

5- Karşılaştıkları dünyevi bir menfaati veya malı kendilerine ait olmasa bile, yalan yeminle kendilerine aitmiş gibi gösterenler.

6- İnsanlar arasında dedikoduyu yayanlar. Olmayanı var gösterenler.

7- Seven kişileri birbirinden ayıranlar.

8- Din kardeşlerini tuzağa çekip ayaklarını kaydıranlar. Böylece zalim unvanı kazananlar. Bunlar Allah katında ahlakları kabul edilmeyenlerdir. "

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 5
  • Bünyamin BAŞARAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu özellikler bana biriLERİNİni hatırlattı. TS , FG GS ( Yanlış yazmadım FG)
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Kıyamet Günü. Masum insanlara iftira atanlardan ve net bir ispat olmadan insanlara o iddaları yakıştıranlardan hesap sorulacak... Bunu unutmayın.
    Cevapla
  • Mehmet KAYA 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım Affetsin ama. İnşallah Allah bizi af eder. Sayılan 10 maddeden hangisi bende yok diyebiliriz ki. 1-Yalacı olmayan yalan söylemeyen mi kaldı. 2. Kibirli olmayan bütün insanları kendinden üstün gören mi kaldı 3. Kimin başına birşey gelse üzülür olduk herkes içten içe sevinir oldu. 4. Kim namazın bitmesin diye bekler ki böyle insan kaldı mı? Cuma hutbesinin bitmesi için yerimizde duramaz olduk. Bir an önce bilgisayarımızın başına geçmek yada aklımızda ne varsa onun. 5. Bırakın yalan yemini çalıp çırpma yolsuzluk haram mal başını almış gitmiş. 6 Dedikoduyu söylemiyorum bile evde işte her yerimiz dedi kodu oldu. 7. Birinin ayrılmasına üzülen mi kaldı keşke ayrılsalarda rezil olsunlar der oldu insanlar. (Babam bile istiyor ki şimdi ayrılalım) 8. Ayak kaydırma bizim işimiz oldu esnaf çalışan komşu herkes bir birisinin kuyusunu kazar olduk. Allah bizleri af etsin yatacak yerimiz yok En azından ben öyle his ediyorum. Allah nefsimi ıslah etsin. Merhamet versin bizlere AMİN.
    Cevapla
  • Mehmet Katmer 9 yıl önce Şikayet Et
    Müdür. Ağlıyorum gözüm yaşlı. Bu sabah gök ağladı da ben ağlayamadım.
    Cevapla
  • Patriotic 9 yıl önce Şikayet Et
    Paralel teröristler. Tamda fettullah güleni ve gülencileri anlatmış......
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı