Bardakçı: Atanamayan öğretmenler Türkçe bilmiyor

Murat Bardakçı, seslerini duyurabilmek için gazeteci yazarları e-mail bombardımanına tutan atanamayan öğretmenleri eleştirdi.

Bardakçı: Atanamayan öğretmenler Türkçe bilmiyor
Bardakçı: Atanamayan öğretmenler Türkçe bilmiyor
GİRİŞ 19.11.2014 10:48 GÜNCELLEME 19.11.2014 10:48
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Atanamayan öğretmenler sosyal medyada örgütlenmeye devam ediyor. Twitter ve e-mail yoluyla kimi zaman bakanlara, kimi zaman ise gazeteci/yazarlara mail yoluyla ulaşmaya çalışan atanamayan öğretmenler bu kez tepkiyle karşılaştı.

TÜRKÇE YAZAMIYORLAR

Habertürk yazarı Murat Bardakçı, bugün kaleme aldığı köşesi yazısında taleplerinde haklı bulduğu atanamayan öğretmenleri ifade acziyeti ve imla kuralları üzerinden yerden yere vurdu.

ACABA BUNLARI YAZANLAR ÖĞRETMEN Mİ?

Atanamayan öğretmenlerin maillerini okudukça, gelecek nesiller üzerine düşündüğünü ve "ürperdiğini" belirten Murat Bardakçı yazısında şunları söyledi:

Toplu halde gönderdikleri mailleri ciddi bir şekilde gözden geçirdiğinizde şarırır "Acaba bu mesajları hakikaten öğretmenler mi yoksa öğretmenlikle alakası olmayan başkaları mı göndermiş" diye düşünmeden edemezsiniz..

"DE", "DA"EKLERİNİ BİLMİYORLAR

Zira mesajları yazanlar ve gönderenler, maalesef Türkçeden ve imladan nasiplerini almamışlardır. Büyük ve küçük harflerin nerede kullanılacağını bilmemektedirler, "dahi" anlamına gelen "de" ve "da" eki ile soru "mu"sunu ve "mi"sini birbirine karıştırmışlardır, kelimeleri telaffuz ettikleri şekilde, yani yanlış yazılmıştır ve meramlarını anlamakta, yani ifadede maalesef acz içerisindedirler.

İNSAN ÜRPERİYOR

Gelecek nesillerin imlaları böylesine bozuk hocaların eline düşmeleri ihtimalini düşünmek bile insanı ürpertiyor..

YORUMLAR 14
  • MAĞDUR 9 yıl önce Şikayet Et
    .. öğretmenlik önceden saygı duyulan bir meslekti ancak siz ve sizin gibi zihniyetler yüzünden ayaklar altında öğretmenlerden ne istiyorsunuz bizler her sene atanmayı bekliyoruz her defasında acı çekiyoruz sağlığımızdan olma noktasına geldik ancak sizin umrunuzda mı lütfen vicdanlı olun
    Cevapla
  • Turan 9 yıl önce Şikayet Et
    İlk önce Meb deki 1980 öncesi 45 günde öğretmen olanlar varya..şu an da bir çoğu emekli de olmuyor ayrıca idari bölümleri işğal ediyorlar,ayrıca bunların iletişim çağına ayak uydurmaları da mümkün değil o zaman haksız yere işgal edenler dışarı yeni pırıl pırıl gençler içeri diyelim olmaz mı..haksızmıyım..?
    Cevapla
  • kendini Tarihçi zanneden hikayeci 9 yıl önce Şikayet Et
    kim güçlüse o na yaşnana tarihçi demezler....
    Cevapla
  • Tarihçi zanneden hikayeci 9 yıl önce Şikayet Et
    senin tarih bilginden daha iyi, seni yetiştirip halan daha tarihçi edemeyen öğretmenden daha iyi öğretmenleriz.
    Cevapla
  • sancar 9 yıl önce Şikayet Et
    doğru söylemiş,türkçeyi diksiyon olarak konuşamayan öyle çok türkçe öğretmeni var ki..diğer öğretmenleri saymıyorum bile..mesleğe almadan diksiyon testine tabii tutulmalılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!