Savarona kurtuldu, onlar rahatsız oldu!

Atatürk'ün yatı Savarona'da yaşanan fuhuş skandallarına ses çıkarmayanların, aslına uygun kullanılmasına gösterdikleri tepki dikkat çekti.

Savarona kurtuldu, onlar rahatsız oldu!
Savarona kurtuldu, onlar rahatsız oldu!
GİRİŞ 06.03.2015 09:21 GÜNCELLEME 06.03.2015 10:35

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından devralınan Atatürk’ün yadigarı Savarona’nın eski ihtişam ve prestijine kavuşturulması bazı kesimleri rahatsız etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Savarona’yı  yeniden eski prestijine uygun olarak kullanmasını hazmedemeyen bazı kesimler, Atatürk’ün yadigarında 83 yıl önce olduğu gibi yine yurt dışından gelen konuklarını ağırlamasından rahatsız oldu.

Geçtiğimiz yıllarda fuhuş organizasyonları için kullanıldığı ortaya çıkan Savarona devlet tarafından geri alınmıştı. Atatürk’ün yurt dışından gelen misafirlerini ağırladığı yat, tarihine yakışır şekilde devlet büyüklerinin gerçekleştireceği toplantı ve görüşmelerde prestij amaçlı olarak değerlendiriliyor.

Skandallara konu olmuştu

Atatürk’ün misafirlerini ağırladığı Savarona, 1989’da Kahraman-Celal Sadıkoğlu kardeşler tarafından yap-işlet-devret sistemiyle 49 yıllığına kiraladıktan sonra pek çok sansasyonel iddiaya konu oldu. Antalya’da 2010 tarihinde jandarmanın gerçekleştirdiği baskınla yatın fuhuş organizasyonları için kullanıldığı tespit edilmişti. Daha önce yatın Cannes Film Festivali’ne kiralandığı, festivale gelen zengin iş adamlarına fuhuş için ev sahipliği yaptırıldığı da iddia edilmişti. Yaşanan bu skandallar üzerine devlet yatı koruma altına aldı. Kültür Bakanlığı’na devredilen yat, restorasyonun ardından amacına uygun bir şekilde yeniden kullanılmaya başlandı.

Atatürk’ün eşyaları korunuyor
 
Atatürk’ün son günlerini geçirdiği 83 yıllık Savarona, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 10 ay süren restorasyon ve bakım süreciyle yeniden ihtişamlı görüntüsüne kavuştu. Restorasyon sürecinde, başta kaldığı oda olmak üzere Atatürk’ün kullandığı tüm eşyalar  tek tek yenilendi. 

KAYNAK: STAR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan