Taraf gazetesinin haberi balon çıktı

Taraf gazetesinin bir haberi de daha balon çıktı. Gazete attığı iftira ve uydurduğu yalan haberle ilgili tekzip yayınladı.

Taraf gazetesinin haberi balon çıktı
Taraf gazetesinin haberi balon çıktı
GİRİŞ 06.04.2015 12:00 GÜNCELLEME 09.04.2015 11:28
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Taraf gazetesinde 12 Ocak 2015'te yayınladığı bir haberde AK Parti'nin Seçim Koordinasyon Merkezi'nde görev yapan bir kişinin sözde itiraflarını okuyucularına aktardı. Haberin düzemece olduğu mahkemece de kanıtlandı. 

Taraf gazetesi de bugünkü sayısında haberle ilgili olarak 'düzeltme ve cevap metni' yayınladı. İşte O haber: 

"12.01.2015 tarihli Taraf Gazetesi'nin birinci sayfasında yayınlanan ve sekizinci sayfasında devamına yer verilen "SEÇİMLERİ BÖYLE KAZANDIK" başlıklı haberde ve yine 15.01.2015 tarihli Taraf Gazetesi'nin birinci sayfasında yayınlanan ve sekizinci sayfasında devamına yer verilen "OY HIRSIZLIĞI SKANDALINDA İKİNCİ PERDE" başlıklı haberde müvekkil Ak Parti ile ilgili olarak tamamen gerçek dışı iddia ve ithamlara yer verilerek kamuoyu yanıltılmış ve bu şekilde müvekkil partinin kişilik haklarına saldırıda bulunulmuştur.

Kulis haber kisvesi altında, sözde ismi açıklanmayan bir parti çalışanının verdiği bilgilere dayanılarak yapıldığı iddia olunan haberde yer alan iddialar külliyen yalandır, iftiradır.

Kurulduğu günden bugüne, katıldığı tüm seçimleri şeffaf bir şekilde açık ara kazanan müvekkil Ak Parti'nin bu başarısı hiçbir şekilde lekelenemeyecek, gölgelenemeyecektir.

Hal böyle iken yapılan bu gerçek dişi, iftira ' niteliğindeki haberlerin son bir yıldır müvekkil partiye; yönelik yürütülen karalama kampanyasının bir parçası olduğu, yaklaşan seçimler öncesinde müvekkil Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Yüce Türk Milleti nezninde sahip olduğu itibarı zedelemeye ; Yüce Türk Milleti'nin kendisine göstermiş olduğu büyük hüsn-ü kabulu gölgelemeye, toplumun kin vç i nefret duygularına maruz bırakmaya ve müvekkilim hak etmediği bir konuma düşürmeye matuf olduğu açıkça ortadadır.

Ülkemizde gerçekleştirilen tüm seçimler Seçim Kanunu gereği Yüksek Seçim Kurulu tarafından açık, şeffaf ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Seçimlerde tüm partiler sandık başlarında gözlemci bulundurabilmekte ve sandık tutanakları isteyen tüm partilerin gözlemcilerine verilmektedir. Yine Seçim :

Kanunu'na aykırı Hareket edenler ile ilgili olarak ciddi cezalar öngörülmüştür. Tüm bu yasal düzenlemeler ve müvekkil partinin 3 yerel, 3 genel seçim ve 2 referandumdaki inkar edilemez başarısı ortada iken yapılan bu bilgi, zaman ve mantık hataları ile dolu gerçekdışı, kurgu haberin kimler tarafından ve ne amaçla hazırlandığı milletimiz tarafından da bilinmektedir.

Okuyucularla müvekkil parti hakkında yanlış bir kanı oluşturmak amacıyla hazırlanan haberin1 kasıtlı ve sı-i maksatlı olduğu ve bu nedenle de basın ahlak ve ilkelerine ters düştüğü açıktır. Yasal yollara başvuru hakkımız saklı kalmak üzere kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz olunur. 27.01.2015

Adalet ve Kalkınma Partisi Vekili

Av. Ali Özkaya & Av. Muammer Cemaloğlu"

YORUMLAR 30
  • cileceken 9 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli aziznesin az demiş
    Cevapla
  • salih 9 yıl önce Şikayet Et
    Taraf kimin tarafinda belli okumayin
    Cevapla
  • Buy 9 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın bu ajan gazatesini,bir yanı hdp bir yanı cia,fenalık üreten gazete almayın,hep yalan uydurma haber.
    Cevapla
  • ilhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Ve buraya yazmaya kalksam milyonlarca karakterin yetmiyeceği aşikar daha birçok şey... NE CHP NE AKP NE DE MHP...Uyanın artık arkadaş! Birileri Allah diyor ama kalpleri ne diyor belli değil..Açın gözünüzü artık..Bu Fenerbahçe-Galatasaray derbisi değil! VATAN MESELESİ!!!
    Cevapla
  • ilhan 9 yıl önce Şikayet Et
    İhalelerle doğu menşei bir dünya firma zengin ediliyor...Sınırlar kevgire dönüyor...Bir kaymakam matematik öğretmenini öğrencileri önünde yerin dibine sokuyor...Her ne nedenle olursa olsun ATA naaşı ve emaneti toprağımız "birazcık" geriye çekiliyor...İçişleri hallolmuş gibi dışişlerinin içişlerine burun sokuluyor...Çalışma bakanımız "aslında 800TL de az para değil" diyerek asgari ücretliyle dalga geçiyor...Ekonomimiz ülkeye giren sıcak parayla ayakta zar zor duruyor...ki basılan her TL için $ stoğu yapmak zorundasın (1944 de alınan karar.. Ama Amerika bastığı her $ için altın rezervliyor...Milli eğitimin, sınav sistemin keza...
    Cevapla
  • Hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    2001 yılının gazetelerine şöyle bir gözat. Yaşın küçükse 25-30 yaşlarında CHP'li olmayan birine anlattır(çünkü CHP'liler o dönemleri hatırlamazlar). eğer sen de CHPliysen zaten ümitisiz vakasın demektir. Bu cevabı okumakla uğraşma. .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı