Cumhuriyet'ten 'Kur'an' skandalı

Esed'in kendi alimlerine 'Kur'an'ın yeni bir nüshasını" yazdıracağı konuşulurken Esed sempatizanı Cumhuriyet de bu saçmalığa alet oldu.

Cumhuriyet'ten 'Kur'an' skandalı
Cumhuriyet'ten 'Kur'an' skandalı
GİRİŞ 18.07.2015 16:00 GÜNCELLEME 18.07.2015 16:07
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Dört yıldır Suriye'yi kan gölüne çeviren Esed, Kadir Gecesi'nde kendi rejiminin kuklaları olan "alim"lerle bir araya geldi. Esed'in kendi alimlerine "Kur'an'ın yeni bir nüshasını" yazdıracağı konuşulurken Türkiye'deki Esed sempatizanı Cumhuriyet de bu saçmalığa alet oldu. Cumhuriyet'e göre 'yanlış yönlendirmelerin' önüne geçmek için Kur'an-ı Kerim'in yeni bir nüshası yazılabilir.

Daha önce de mevlüt okutmayı Kur'an okumakla karıştırarak alay konusu olan Cumhuriyet, Suriye'nin eli kanlı diktatörü Esed'i savunamyım derken din cahilliğini bir kez daha ortaya koydu. Esed'in katliamlarına alkış tutan sözde alimlerle bir araya geldiğini aktaran Cumhuriyet, Kur'an'ın değiştirilemez olduğundan habersiz.

Esed'in aleviliğine özel vurgu

Cumhuriyet haberi aynen şu cümlelerle okuyucularına aktardı: "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Kur'an-ı Kerim'in 'gözden geçirilmiş' bir versiyonunu yayınlıyor." Haberin devamında Esad'ın "Alevi" oluşuna özel bir vurgu yapılıyor.
 
Kur'an değiştirilemez

Kur'an-ı Kerim'e inanan insan 'değiştirilebileceğine dair' bir iddiada bulunamaz. Çünkü Kur'an-ı Kerim'de mealen buyuruluyor ki: (Rabbinin sözü doğruluk ve adaletle tamamlandı. Onun sözlerini [Kur'anı] değiştirebilecek [hiçbir şey, hiçbir kuvvet] yoktur.) [Enam 115]

- (Kur'anı biz indirdik, elbette yine onu biz koruyacağız.) [Hicr 9]

- (Kur'an, eşi benzeri olmayan bir kitaptır. Ona önünden, ardından [hiçbir yönden, hiçbir şekilde] bâtıl gelemez [hiçbir ilave ve çıkarma yapılamaz. Çünkü] O, kâinatın hamd ettiği hüküm ve hikmet sahibi Allah tarafından indirilmiştir.) [Fussilet 41-42] [Kur'anı Allah indirdiği için, onu bozabilecek birisinin çıkamayacağı açıkça bildiriliyor.]

YORUMLAR 76
  • Okur 8 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyet boş ile uğraşıyor... İslam'ı, Kur'an'ı Sahibi korur...
    Cevapla
  • asas 8 yıl önce Şikayet Et
    ve halkın %25'i din ve kur'an ve islam ve peygamber düşmanı, vakti zamanında camileri ahır yapan kur'anları toplatan bu chp ye oy veriyor. akılla izahı mümkün değil.
    Cevapla
  • Arap 8 yıl önce Şikayet Et
    mealini gözden geçirtiyor olmasın
    Cevapla
  • arabic 8 yıl önce Şikayet Et
    arap dilinde tercümesimi var kuranın zaten kendi dillerinde...
    Cevapla
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    Kur'an işi bu chp'lileremi kalmış.
    Cevapla
  • Fetih fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Kur'anın sahibi kitabının koruyucusudur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı