Altun: ABD ve AB PKK'yı sattı

Fahrettin Altun PKK'nın bitme noktasına geldiğini ve bu yüzden ağladığını yazdı.

Altun: ABD ve AB PKK'yı sattı
Altun: ABD ve AB PKK'yı sattı
GİRİŞ 21.09.2015 11:29 GÜNCELLEME 21.09.2015 11:29
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Sabah gazetesi yazarı Fahrettin Altun bugünkü yazısında PKK'nın bitme noktasına geldiğini umut ettikleri ABD'nin ve AB'nin bölücü örgütü kale bile almadığının altını çizen Altun örgütün bitmesini normal bir süreç olarak tanımladı.

İşte Altun'un o köşe yazısı:

Garip şeyler oluyor memleketimde. Murat Karayılan'ın "PKK olarak bittik, bitiyoruz" açıklamaları medyaya düşüyor. Bunun üzerinden 3 gün geçmesine rağmen, Selahattin Demirtaş'tan "Aslında Karayılan şunu demek istemiştir" nevinden tek bir cümle duyamıyoruz.

PKK KULLANILIP ÇÖPE ATILDI

Efendim, paravan örgütlerin kaderidir, kullanılıp çöpe atılmak. PKK, tarihi boyunca defalarca kullanılıp çöpe atıldı. 1980'lerde, 90'larda, 2000'lerde uluslararası patronlarına farklı şekillerde hizmet verdi. Bir parça özerklik ve temiz bir sicil karşılığında yaptı bunu. Ama ne olduysa patronları PKK'ya bir türlü ücretini ödemedi. Onu kullanıp kullanıp çöpe attı. Attı atmasına ama çöpte yok olup gitmesine de göz yummadı. Bu süreçte PKK, fırsat kollamaktan hiç vazgeçmedi. Arap baharı baş gösterdiğinde bunu kendisi için bir fırsata çevirmeye kalktı. "Halk savaşı başlatıyorum" dedi.

TÜRKİYE PKK'YA 2012'DE BÜYÜK DARBE VURDU

Uluslararası patronlarından bir kez daha söz aldı.
Ancak bir kere daha satıldı. Türkiye 2012'de çok ağır bir darbe vurdu PKK'ya.
Gelin görün ki PKK'nın uluslararası patronlarından gık bile çıkmadı.
Bu noktadan sonra, yani PKK'ya sahada kaybettirildikten sonra çözüm süreci başlatıldı.
Hükümetin nihai amacı PKK'nın silahsızlandırılması ve terör örgütünün çökertilmesiydi.
2013 Ocak'ında başlayan süreç, aynı yılın mayıs ayında başlayan Gezi protestoları ile durdu.

PKK İRAN'IN DESTEĞİNİ ALDIĞINI DÜŞÜNÜYOR

PKK, uluslararası patronlarından aldığı yeni söz uyarınca bu kez Suriye iç savaşında rol üstlendi. Bu rol üzerinden PKK, tarihinde hiç yakalamadığı konforu yakaladı.
Rojova kantonları üzerinden özerklik hayaline bir nebze de olsa kavuştuğunu düşündü.
Biraz daha uğraşırsa, sicilini bile temizleyebilirdi! PKK, Suriye'deki "kazanım"ını Türkiye'ye taşımak istedi. 7 Haziran seçimleri sonrasında oluştuğunu düşündüğü iktidar boşluğunu fırsat bilerek Türkiye'ye karşı terör eylemlerini başlattı. PKK, her ne olursa olsun İran'ın desteğini arkasına aldığını düşünüyor, ABD'nin ona arka çıkacağını varsayıyor ve Almanya'nın uluslararası alanda onun PR'ını yapacağını umuyordu.

ABD PKK'YI SATTI

Türkiye, PKK ile mücadele tarihinde hiç olmadığı kadar başarılı bir operasyon başlattı.
Bunun üzerinden daha 2 ay bile geçmeden PKK, Murat Karayılan'ın söylediği noktaya geldi: "Verdiğimiz zayiatlar artık tahammül sınırlarını aşmıştır. Artık Kandil'de barınamıyoruz. Civardaki diğer kamplarımız da dahil 600-700 kişiyle durumu idare etmeye çalışıyoruz. Çok sayıda kayıp verdik.ABD, bir kere daha PKK'yı sattı.

TERÖRİST SEVİCİ YAZAR ÇİZER TAYFASI

PKK'nın dünya sistemi okumasa da, Ortadoğu okuması da, Türkiye okuması da bir kere daha çöktü.

Dahası PKK'nın bu okumayı ezber ettirdiği terör sevici yazar çizer tayfası, PKK'ya yardımlaşma derneği muamelesi yapan medya kuruluşları ve PKK propagandası yapan siyasi parti mensupları da açığa düştü. 

AĞLAK DEVRİMCİLER

PKK, iki yıldır ABD'nin Türkiye ile kendi arasında "arabulucu" olmasını istiyor, habire sözü üçüncü göze getiriyordu. ABD'den ümidi kesen PKK, şimdiler AB'ye bel bağlamış vaziyette. "AB, Türkiye ile bizim aramızda gözlemci olsun, karşılıklı ateşkes yapalım" diyor. Kandil'e gazete gitmiyor anladık da, hani Kobani'de mallarını "kamulaştırma" adı altında yağmaladığınız mültecilerin halihazırda Avrupa kapılarına dayandığını ve Avrupa'nın tek derdinin bu mülteciler olduğunu da mı duymadınız?
Ümit, fakirin ekmeği, hainin değil ey ağlak devrimciler!

YORUMLAR 31
  • ser79kan 8 yıl önce Şikayet Et
    pyd ve pkk siyam ikizi teröristleri satmadı yine ufacık beyniyle pyd üzerinden devam ediyor. bütün dünya görüyor o basit oyunlarını. sadece güçlü oldukları için üstesinden geliyorlar para ve teknoloji .
    Cevapla
  • bşkent yorum 8 yıl önce Şikayet Et
    ABD=AB pkk yı satarsa mutlaka TÜRKİYE üzerinde başka bir oyun oynayacaktır.
    Cevapla
  • 123 8 yıl önce Şikayet Et
    inşallah öyle biter kökü de kalmasın
    Cevapla
  • Mytos 8 yıl önce Şikayet Et
    Yakın tarihte yaptığımız en büyük hatalar; 1- Çözüm sürecinde PKK nın palazlanmasına göz yummak... 2- Kobaniye peşmergeyi gönderip PKKyı ışidin elinden almak... 3- PKK elebaşlarına suikast düzenlemeyip, yaşamalarına meydan vermek... 4- Apoyu asmamak... 5-Apo denen eşkiyayı adam yerine koyup muhatap almak... Bizden 50 sene sonraki nesiller, bu hatalarımız gördükçe mezarımıza sövecekler..
    Cevapla
  • Mytos 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar. 41 yaşındayım... "PKK bitti, bitiyor,örgüt çözüldü, örgütten kaçışlar başladı, örgüt dağılma noktasına geldi..." laflarını yüzlerce değil, belki binlerce defa duydum.... 2-3 yıllık terörizm mazisi olan binlerce terörist öldürdük, ama 10 yıldan fazladır dağlarda olan teröristleri öldürdüğümüz, üzülerek söylüyorum çok nadirdir.. PKK ın kesin olarak bitmesi için, Karayılan, Bayık gibi isimlerden başlayıp, kıdem sırasına göre geriye doğru en az 100 tane yönetici öldürülmeli.. O zaman PKK başsız kalmış yılan gibi dağılır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu