Hürriyet gazetesine 150 bin TL'lik dava

Hürriyet Gazetesi Sorumlu Müdürü İzzet Doğan hakkında, tekzibinin usule uygun yayımlanmaması nedeniyle dava açıldı.

Hürriyet gazetesine 150 bin TL'lik dava
Hürriyet gazetesine 150 bin TL'lik dava
GİRİŞ 23.09.2015 12:56 GÜNCELLEME 23.09.2015 12:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hürriyet Gazetesi Sorumlu Müdürü İzzet Doğan hakkında, ''Makam Aracı 1 Milyon TL'' başlıklı haberle ilgili Türkiye Diyanet Vakfı'nın tekzibinin usule uygun yayımlanmaması nedeniyle 150 bin liraya kadar ağır para cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, yaygın süreli yayın yapan Hürriyet gazetesinin 13 Aralık 2014'teki nüshasının birinci sayfasında ''Makam Aracı 1 Milyon TL'' başlıklı haberin yayımlandığı belirtildi.

İddianamede, Türkiye Diyanet Vakfı avukatının Ankara 36. Noterliği'nce düzeltme ve cevap yazı metninin aynı sayfa, sütün ve puntolarla 3 gün içerisinde yayınlanması isteminde bulunduğu ancak gazetenin yasal sürede düzeltme ve cevap metnini yayımlamadığı ifade edildi.

Bu durum karşısında şüpheli İzzet Doğan tarafından Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği'ne itirazda bulunulduğu, itiraz incelemesi sonucunda ret kararı verildiği ve 26 Şubat 2015'te şüpheliye tebliğ edildiği anlatılan iddianamede, 3 günlük yasal sürenin son günü olan 1 Mart 2015'te düzeltme ve cevap yazısının usulüne uygun yayımlanmamış olduğu kaydedildi.

İddianamede, Türkiye Diyanet Vakfı'nın şikayeti sebebiyle Hürriyet Gazetesi Sorumlu Müdürü İzzet Doğan'a ön ödeme ihtarı yapıldığı ve yasal süresi içerisinde bu ihtara uyulmadığının görüldüğü bildirildi.

Hürriyet gazetesinin 1 Mart 2015 tarihli nüshası incelendiğinde, cevap düzeltme metninin gazetenin 26. sayfasının en alt kısmında yayınlanmış olduğunun tespit edildiği aktarılan iddianamede, ''Halbuki dosya içerisinde mevcut tekzibe konu haberin 13 Aralık 2014'te Hürriyet gazetesi suretinde 1. sayfasında yayınlanmış olduğu görülmüştür. Dolayısıyla mahkeme kararına uyulmayarak, yasaya aykırı şekilde cevap ve düzeltme metninin yayımlandığı belirlenmiştir. Bu suretle şüphelinin mahkeme tarafından verilen düzeltme ve cevap hakkının yayımlanması kararına aykırı hareket ederek atılı suçu işlediği deliller ve de tüm dosya kapsamından anlaşılmaktadır'' denildi.

İddianamede, Hürriyet gazetesinin sorumlu müdürü İzzet Doğan'ın ''düzeltme ve cevabın yasaya aykırı yayımlanması'' suçundan 150 bin liraya kadar ağır para cezasına çarptırılması istendi.

Davanın duruşması Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.

YORUMLAR 3
  • doğrucu davut 8 yıl önce Şikayet Et
    bu tiraja endeksli bir ceza olmalı
    Cevapla
  • Ergün 8 yıl önce Şikayet Et
    ne 150 bini 1.5 trilyon verilmesi gerekir ki altından kalkamasinlar ... 1. sayfadan yalan habere 1. sayfadan en az 1 ay tekzip az bile
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    150,000 nedirki?.. çok az! para cezası çok ağır olacakki bir daha yalan ,iftiraya yönelmesinler!?.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki