Nuri El Maliki araçları IŞİD'e sattı

Irak eski Başbakanı Nuri El Maliki'nin skandalları ortaya çıktı.

Nuri El Maliki araçları IŞİD'e sattı
Nuri El Maliki araçları IŞİD'e sattı
GİRİŞ 24.10.2015 15:54 GÜNCELLEME 24.10.2015 15:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Diriliş Postası yazarı İsmail Yaşa IŞİD'in elinde nasıl bu kadar Toyota marka araç olduğunu ortaya çıkaran bir yazı kaleme aldı. Yaşa, ırak eski Başbakanı Nuri El Maliki'nin nasıl işler çevirdiğini deşifre etti. Nuri El Maliki'nin alınan Toyota marka araçları IŞİD'e satarak büyük bir vurgun yaptığını ortaya çıkardı.

İşte Yaşa'nın o yazısı:

Geçenlerde yayınlanan “IŞİD’in Toyota aşkı” başlıklı yazımda örgütün eline bu kadar aracın nasıl geçtiği sorusunun muhtemel cevaplarına değinirken Toyota’nın Irak’ta, 2011 yılında 6 bin Land Cruiser veya Hilux sattığına, 2013’te bu rakamın bir anda üç katına çıktığına ve 18 bin araç satıldığına işaret etmiştim.

TOYOTA'LARI IŞİD'E SATTI

Lübnan’da yayınlanan “El Diyar” gazetesi önceki gün konuyla ilgili bir haber yayınlayarak Irak eski başbakanı Nuri El Maliki’nin, Irak ordusunun ve güvenlik güçlerinin kullanması için 10 bin adet Toyota marka 4x4 arazi aracı satın aldığını, IŞİD’in Musul ve Tikrit’e girmesiyle söz konusu araçlardan 9 bininin örgütün eline geçtiğini yazdı.
Bu kadar aracın gerçekten istemeyerek mi kaybedildiği yoksa kasıtlı olarak mı IŞİD’e ganimet olarak bırakıldığı ayrıca sorgulanmaya değer.

NURİ EL MALİKİ'NİN SKANDALLARI

Başbakanlık yaptığı dönemde mezhepçi politikalarıyla ve söylemleriyle hayli tepki çeken Nuri El Maliki’nin Irak’ta oynadığı kirli rol yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı.
El Cezire kanalının Perşembe akşamı yayınladığı “Kara Kutu” programında Nuri El Maliki’nin skandallarına dikkat çekildi.

KENDİ ÇIKARLARI İÇİN VATANDAŞLARINI ÖLDÜRDÜ

Doğrudan kendisine bağlı ölüm ve işkence mangaları oluşturmak.
Şii milislerce yönetilen gizli cezaevleri inşa etmek. IŞİD’in önünü açmak ve Musul’u savaşmadan örgüte teslim etmek. En önemlisi de Iraklı bilim adamlarının tasfiyesi için Mossad ve İran Devrim Muhafızları’yla işbirliği yapmak. Iraklı 350 bilim adamı ve Irak Hava Kuvvetleri subaylarından 80 pilot Nuri El Maliki’nin verdiği bilgiler yardımıyla katledilmiş. Irak’ın nükleer fizikçilerinin Mossad tarafından, pilotların çoğunun da İran-Irak Savaşı’nın intikamını almak isteyen Devrim Muhafızları’nca öldürüldüğünü tahmin etmek zor değil. Başka ülkelerin çıkarları için ülkesinin yetişmiş insan gücünü yok eden bir başbakana verilecek isim belli.

DAVA PARTİSİ'NİN ÖNDE GELEN LİDERLERİNDENDİ

Nuri El Maliki, İran-Irak Savaşı sırasında İran’ı destekleyen ve Irak içinde ve dışında Irak’a yönelik terör eylemlerine imza atan Dava Partisi’nin önde gelen liderlerindendi.
Dava Partisi, 1981’de Beyrut’taki Irak Büyükelçiliği’ni hedef alan bombalı saldırıyı gerçekleştirdi. Yaklaşık 60 kişinin öldüğü saldırıda Suriyeli ünlü şair Nizar Kabbani’nin ikinci eşi Iraklı Belkıs El Ravi de hayatını kaybetti. Belkıs El Ravi, o sırada Beyrut’taki Irak Büyükelçiliği’nde memurdu.

100 BİNİ AŞKIN IRAKLI İŞKENCEDEN GEÇTİ

Elçiliğe düzenlenen saldırıda o dönem Dava Partisi’nin askeri kanadının başındaki Nuri El Maliki’nin parmağı olduğu bilgisini alan El Ravi ailesi geçen yıl Irak eski başbakanı aleyhine dava açtı. Irak’la ilgili 400 bin Wikileaks belgesi incelenerek hazırlanan belgesele göre, doğrudan Nuri El Maliki’ye bağlı gizli hapishanelerde yüzbini aşkın Iraklı alıkondu ve işkenceden geçti.

ÇALDIĞI PARALARLA MİLİS ORDUSU OLUŞTURDU

Belgeler ayrıca, Washington’dan Irak’taki Amerikan askerlerine “Irak Hükümeti’nin gerçekleştiği cinayetlere, işkencelere ve gözaltılara sakın karışmayın; görmezden gelin” şeklinde birkaç kez talimat geldiğine işaret ediyor. Yani Nuri El Maliki’nin başbakanlığı döneminde bulaştığı her skandalda ABD’nin de katkısı, dolaylı veya doğrudan desteği var. Irak eski başbakanının bugün herhangi bir resmi sıfatı yok.
Ama Irak halkından çaldığı paralarla inşa ettiği gizli cezaevleri ve milislerden oluşan özel ordusu yerli yerinde duruyor. Nuri El Maliki de hâlâ Irak’ın en güçlü ve etkili isimlerinden.

YORUMLAR 4
  • ipekbey 8 yıl önce Şikayet Et
    tespihçiden başbakan yaparsan bu olur işte...
    Cevapla
  • balba 8 yıl önce Şikayet Et
    araçlar amerika tarafından antepten suriyeye sokuldu, uyduruk haber yaparlar ümmet filan gaz verirler, yersen
    Cevapla
  • Meraklı 8 yıl önce Şikayet Et
    Sanki giderlerken yanlarında sen varmışsın gibi. Senin bilginin uyduruk olmadığının kanıtı nedir?
    Cevapla
  • Ukab 8 yıl önce Şikayet Et
    Kerbela da yaptığınızı n karşılığı mi ne
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...