İç savaş stratejisi ve adım adım 1128

Fadime Özkan 1128 akademisyenin iç savaş stratejisinin bir adımı olarak tanımladı.

İç savaş stratejisi ve adım adım 1128
İç savaş stratejisi ve adım adım 1128
GİRİŞ 20.01.2016 11:06 GÜNCELLEME 20.01.2016 13:16
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Star yazarı Fadime Özkan bugünkü yazısında 2014 yılından bu yana iç savaş stratejisi uygulandığını adım adım adım yazdı. 

İşte o adımlar:

Akademik unvanlarının arkasına saklanan 1128 imza sahibi elbette ki bir özgürlüğü kullanıyor; terörü destekleme özgürlüğünü. Amaç, Türkiye’yi iç savaş ortamına ve uluslararası müdahaleye açık hale getirmek. Üstelik ilk değiller. Terörün ve terör desteğinin sivil ve silahlı ayaklarını takip eden kısa bir kronoloji bile bu yolda yalnız olmadıklarının ispatı:

İÇ SAVAŞ ÇAĞRISI

1 Haziran 2011 Nuray Mert: Ülkenin her tarafına olduğu gibi bölgeye de yapılan duble yollar hakkında: “1935’te raporlarda bahsedilir, yapılacak askeri harekât için yol lazım. Şu an bölgede şiddet politikalarının alt yapısı katliam hazırlığı yapılıyor.”

29 Nisan 2014 Mehmet Altan: Bu toplum varlığını, dağılmadan, bir iç savaşın kanlı cehenneminden geçmeden sürdürebilir mi?

ÖRGÜT YÖNETİCİLERİNİN AÇIKLAMALARI

15 Temmuz 2015 KCK eş başkanı Bese Hozat: Yeni süreç devrimci halk savaşı sürecidir.

19 Temmuz 2015 KCK eş başkanı Cemil Bayık: Tüm halkımız silah almalı, kendini eğitmeli örgütlemeli. Köylerde, kentlerde, mahallelerde tüneller, mevzi sistemi geliştirmeli.

25 Eylül 2015 Selahattin Demirtaş: Zannediyor musunuz Bodrum Cizre’ye çok uzak. Cizre yanarken Bodrum’daki mutlu olabilir mi?

28 Eylül 2015 HDP sözcüsü Ayhan Bilgen: HDP’nin seçime girmemesi en küçük olay olarak kalabilir. Ülke iç savaşı bile tartışabilir.

2015 YILINI İŞARET ETTİLER

28 Eylül 2015 Murat Karayılan: İstediğimiz zaman bir şehri tek bir gecede denetim altına alırız. Ha yarın onlar şehirlerde katliama yönelirlerse Ölümsüzler Taburu da metropollerde harekete geçer.

14 Kasım 2015 Boğaziçi Ün.’den Nazan Üstündağ: Yani devletin elinde Kürtlerin savaşla özgürleşme sürecini baskıyla geri döndürecek hiçbir koz olmadığını belirtelim. Bu isyan gençlerin taştan çıkarttığı, PKK’nin uyum sağladığı ve siyasilerin kabul etmek durumunda kaldığı bir isyandır. Bir otuz yıl daha özgür olmamaya tahammülü olmayan bir kuşağın “suçla” özgürlük arayışıdır.

KANDİL AĞIZLI EŞ BAŞKANIN AÇIKLAMALARI

21 Aralık 2015 Murat Karayılan: Eğer özerkliği tümden reddederse biz de ayrılmayı düşünürüz. Bu savaş çok daha yaygınlaşır, derinleşir ve sonuçta Türk devleti kaybeder. Türk devletinin Kürt Özgürlük Mücadelesi karşısında kazanma şansı yoktur artık. Önder Apo özgürleşmeden, Kürt özerkliği tanınmadan Türkiye’nin birliği ve savaşın durması artık mümkün değildir.

26 Aralık 2015 HDP Eş Başkanı Demirtaş: Korkunun ecele faydası yok. Artık önümüzdeki yüzyılda bir Kürdistan gerçeği olacak. Kürdistan kendi küllerinden yeniden doğuyor. Hendek ve barikatlar özyönetim için kazılmadı, katliamlara karşı kazıldı. Madem artık 200 yıllık hastayı ameliyata yatırdık. İyileşmeden kalkmayacak. Bu direniş zaferle sonuçlanacak, herkes halkın iradesine saygı duyacak. Kürtler artık kendi coğrafyasında siyasi irade olacak. Belki Kürtlerin bağımsız devleti de olacak federal devleti de kantonları da özerk bölgeleri de.

27 Aralık 2015 KCK eş başkanı Cemil Bayık: Yakında Türkiye’nin içinden ve dışından başka örgütlerle birlikte devrimci direniş cephesinin kuruluşunu ilan edeceğiz. Adını veremeyeceğim bu örgütler, Erdoğan rejimine karşı bizimle birlikte mücadele edecekler. Yakında Türkiye’deki Kürt kentlerine ek savaşçılar göndereceğiz.

1 Ocak 2016 Murat Karayılan: Tarih bize öyle bir şans verdi ki başarabiliriz. Önder Apo özgürleşip Amed’e gelmeden, Kürdistan özerk olmadan herkes bilmelidir ki bu direniş, bu savaş bitmeyecektir. AKP yetkilileri ve Türk devlet yetkilileri akıllarını başlarına alsınlar. Kürtlerin eski Kürt, Ortadoğu’nun eski Ortadoğu olmadığını görmeliler2016 Kürt halkının özgürlük yılı olacak.

5 Ocak 2016 DTK eş başkanı Hatip Dicle: Türkiye bir NATO üyesi. Eğer bir NATO devletinde bir iç savaş çıkar ve buna engel olamaz ise NATO buna müdahale eder.

6 Ocak 2016 HDP eş başkanı Demirtaş: Başbakan güvenlik güçlerinin alnından öptüğünü söyledi. Ben de bu zulmün karşısında dik duranların alnından değil ellerinden öpüyorum.

12 Ocak 2015 HDP sözcüsü Ayhan Bilgen: Kürdistan’da iç savaş tatbikatı yapılıyor. Direnen Kürt halkına diz çöktürülemeyeceğini şimdiye kadar anlamış olmaları lazım.

YORUMLAR 51
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    ortalık karışınca bunlardan birini bana bırakmanızı rica ediyorum !
    Cevapla
  • türkoğlulu. 8 yıl önce Şikayet Et
    hain sürüleri birleşin sayılarınız belli olsun.
    Cevapla
  • nefret 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizim aydinlarimiz. Bilim adamlari bunlar malesef hicbir belgesel de hicbir bilimsel arastirma isimlerini duyamadigimiz aydinlar. Sadece en kolay is olan bakkalin,tuccarin,fabrikada calisan bir iscinin ve hatta kahvede vaktini geciren bir emeklinin yapabilecegi siradan gundemlerle ilgilenmeyi sorumluluk sayan aydinlarimiz. Siz bilim insani degilsiniz bunu bilmelisiniz ve dunyadaki meslektaslariniza bakip utanmalisiniz. Halkla aykiri dusuncelerde bulunmak insani aydin yapmaz, ust duzey yapmaz bunu anlayin. Size saygi duymuyoruz hatta nefret ediyoruz.
    Cevapla
  • Aydın SÖYLEMEZ 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunları ne dediği değil,bizim ne yaptığımız önemli. PKK güçlüymüş,şehri ele geçirir miş. Falan-filan.....GEÇİNİZ efendim.Kara propaganda.ÖNEMLİ OLAN HÜKUMETİN NE YAPACAĞI...
    Cevapla
  • kamil06 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin gündemini hainler belirleyemez, ülkenin gündemini vatan evlatları belirler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi
CHP'li Sarıyer Belediyesi'nde torpil: Başkan Yardımcısının eşi müdür oldu