Çarpık kentleşmenin sorumlusu Mimarlar Odası

Tarihçi Murat Bardakçı, "İstanbul'daki çarpık kentleşmenin tek sorumlusu Mimarlar Odası" dedi.

Çarpık kentleşmenin sorumlusu Mimarlar Odası
Çarpık kentleşmenin sorumlusu Mimarlar Odası
GİRİŞ 04.04.2016 14:24 GÜNCELLEME 04.04.2016 14:24
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Habertürk gazetesi yazarı ünlü tarihçi Murat Bardakçı, “Zaha Hadid öldü, militan mimarlarımız kına yaksınlar!” başlıklı yazısında Mimarlar Odası'nı topa tuttu.

"SORUMLU MİMARLAR ODASI"

"İstanbul'daki çarpık kentleşmenin tek sorumlusu Mimarlar Odası" diyen Bardakçı, iddiasına dayanak olarak, yaratıcılıktan uzak, estetik yoksunu her binanın projesinde bir mimarın imzasının olmasını gösterdi.

YAPILACAK İŞLER DOĞRU OLSA BİLE KARŞI ÇIKIYORLAR

Cumhuriyet döneminde sembol olarak gösterebilecek bir yapı ortaya konulamadığı için Türkiye’nin tanıtımında hala Mimar Sinan'ın 500 yıl önce inşa ettiği eserlerin gösterildiğine dikkat çeken Bardakçı, Mimarlar Odası’nın yapılacak işlere, yerinde ve doğru olsa bile mutlaka karşı çıktığını belirtti.

ZAHA HADİD'İN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNE DE DEĞİNDİ

Geçen hafta hayatını kaybeden dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid’in ölümüne de değinen Bardakçı, Hadid’in 2006’da İstanbul’un Kartal ilçesi için çizdiği kentsel dönüşüm projesine ilişkin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın “Türkiye’de böyle bir projeyi çizecek mimar yok. Bu kumaşı herkes dikemez” sözlerinin haklı olduğunu da öne sürdü.

YORUMLAR 12
  • Halid bin Velid 7 yıl önce Şikayet Et
    Mimarlar odası na verilen yetkiler Çevre ve Şehircilik Müdürlüklerine devredilsin.Mimarlar odası Başkanı İl Çevre ve Şehircilik Müdürleri olsun
    Cevapla
  • ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    bizim memlekette işini hiç bilmeyip beceremeyip millete memleket hizmeti bırak yük olan samimi söylüyorum yüz binler var... belki milyonu geçmiştir. ama iş lafa geldimi mangalda kül bırakmazlar
    Cevapla
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    belediyelrein hiç mi suçu yok?
    Cevapla
  • Bir Adam 7 yıl önce Şikayet Et
    Gidin adliyeye, gidin meslek odalarına, gidin sendikalara... Orada köhnemiş, yaşlanmış, iş yapmamak için ayak sürüyen sünepe, inatçı, sinsi tipler görecek ve bunların da belli mezhep ve ideolojide olduğunu farkedeceksiniz. İşte elbirliğiyle bunları böyle ara kademelerden temizlemedikçe, Türkiye olarak hep patinaj yapmaya devam edeceğiz, iktidar olsak da muktedir olamayacağız!
    Cevapla
  • ramiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Asıl üniversiteler bozuk...memlekete adam değil gavur yetiştiriyorlar... gavur fabrikasından çıkan işini yapan vatandaş yok.olsa da daha önceden mezun olan gavurların engeline takılıyor..kafası çalışanlar proje yerine ideoloji ve felsefe üretip siyasete bulaşıyor..kafası çalışmayanlarda karşı cinse sarıp mezun oluyor.ondan sona iş bekle proje bekle..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri