Ceylan Yeğinsu'dan bir yalan haber daha

New York gazetesinde çalışan Türk gazeteci Ceylan Yeğinsu, Türkiye'nin Ermenilerin mallarına el koyduğu yalanını ortaya attı.

Ceylan Yeğinsu'dan bir yalan haber daha
Ceylan Yeğinsu'dan bir yalan haber daha
GİRİŞ 24.04.2016 17:36 GÜNCELLEME 24.04.2016 17:36
Bu Habere 165 Yorum Yapılmış

New York Times gazetesinde sıklıkla Türkiye'yle ilgili uydurma haberlere imza atan Türk gazeteci Ceylan Yeğinsu, skandallarına bir yenisini daha ekledi. Yeğinsu, "Türkiye'nin kiliselere ve topraklara el koyması, Ermenileri alarma geçirdi" başlıklı yazısında, devletin, Ermenileri ve diğer gayrimüslim unsurları doğu bölgelerinden uzaklaştırma stratejisini uygulamaya başladığını iddia etti.

Yeğinsu'nun sözde makalesinin hiçbir somut kanıt taşımadan, sadece iddialar ve söylentiler üzerine kurulu oluşu da dikkat çekti.

PKK'ya yönelik operasyonlar sırasında hasar gören dini yapıların restorasyon amacıyla kullanıma kapatılmasını, hükümetin gayrimüslimlerin mallarına el koyma hamlesi olarak yorumlayan Yeğinsu'nun, 1915 olaylarına da atıf yaparak, Amerikalı okuyucularda 'soykırım' çağrışımları yapmaya çalıştığı görüldü.

Ceylan Yeğinsu, hükümetin geçtiğimiz yıl Kamp Armen adlı Ermeni yetimhanesini Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı'na geri vermesini de yazısında hatırlattı; ancak bu gelişmeyi "seçim yatırımı" olarak isimlendirerek, okuyucuyu bir kez daha yanılttı.

TEK TARAFLI YORUMLAR

Yazıda, getirilen ağır eleştirilerin ve ithamların herhangi bir kanıta dayanmamasının yanı sıra, konunun diğer tarafı olan devlet yetkililerinin açıklamalarına yer verilmemesi de, Yeğinsu'nun provokatif üslubunun bir diğer işareti olarak kayıtlara geçti.

Türk asıllı olmasına rağmen, her fırsatta kendi devletini ABD kamuoyuna şikâyet etmekten ve asılsız haberlerle yıpratmaktan çekinmeyen Ceylan Yeğinsu, daha önce de Türkiye'nin terör örgütü DAEŞ'e yardım ve yataklık ettiği iftirasıyla gündeme gelmişti.

YORUMLAR 165
  • Brhm 7 yıl önce Şikayet Et
    Niye Türk gazeteci diyorsun ki. Besbelli ermeni.
    Cevapla
  • Ata 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye büyüdükce bunlar daha cok kudurur
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    boyalı terörist
    Cevapla
  • Gülperi 8 yıl önce Şikayet Et
    Şuna Türk demeyin lütfen. Ermeni yosmaları ne zamandan beri Türk oldu. Türk olunmaz Türk Doğulur.
    Cevapla
  • hasan doğru 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu şahıs tarihçimi, hangi belge bilgi ile bunu söylemiş. Bende çıkıyım abd nin Kızılderili lere, Afrikalı zencilere, Ortadoğu daki akıttıkları kanlara ve diğer Avrupalı sömürgeci devletlerin zulümlerine değineyim. Üstelikte bunlar gerçek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı