Hakkı Devrim hayatını kaybetti! - Hakkı Devrim KİMDİR?, NEDEN ÖLDÜ?

Duayen gazeteci ve yayımcı Hakkı Devrim, 87 yaşında Hakk'a yürüdü. Merhumun ölüm haberini oğlu duyurdu. Peki Hakkı Devrim Kimdir? hakkı devrim neden öldü?, işte yanıtları ve diğer tüm ayrıntılar haber7.com'da..

Hakkı Devrim hayatını kaybetti! - Hakkı Devrim KİMDİR?, NEDEN ÖLDÜ?
Hakkı Devrim hayatını kaybetti! - Hakkı Devrim KİMDİR?, NEDEN ÖLDÜ?
GİRİŞ 15.06.2016 13:29 GÜNCELLEME 15.06.2016 14:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ünlü gazeteci Hakkı Devrim hayatını kaybetti. Duayen gazeteci ve yayımcı Hakkı Devrim, 87 yaşında Hakk'a yürüdü. Merhumun ölüm haberini oğlu duyurdu. Peki Hakkı Devrim Kimdir?, Hakkı devrim neden öldü?, işte yanıtları ve diğer tüm ayrıntılar haber7.com'da..

Devrim'in ölüm haberini oğlu Serdar Devrim verdi. Duayen gazetecinin oğlu gazeteci Serdar Devrim, babasının saat 10.00 sıralarında vefat ettiğini söyledi. 

HAKKI DEVRİM NEDEN ÖLDÜ?

Hakkı Devrim'in neden öldüğü ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

HAKKI DEVRİM KİMDİR?

1947 yılında Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirdi ve 1951 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1950-1954 yılları arasında İstanbul Radyosu söz ve temsil yayınlarında reji asistanı olarak çalıştı. Gazeteciliğe, 1952 yılında Son Saat'te röportaj yazarı olarak başladı. Daha sonraları Tercüman, Havadis, Yeni Sabah, Ege Ekspres ve Tasvir gazetelerinde çeşitli görevlerde bulundu. Yeni Sabah'ta genel yayın yönetmenliği yaptı; "Fısıltı" köşesinin yazarıydı. 1965'te Meydan Dergisi'nin kurucuları arasında yer aldı. Meydan Larousse ansiklopedisinin genel yayın müdürlüğünü yaptı.

1973 yılında, arkadaşlarıyla birlikte Kaynak Kitaplar Yayınevi'ni kurdu. Bir süre basın-yayın dünyasından uzaklaştıktan sonra 1990'da Doğan Yayın Grubu'nda gazeteciliğe döndü ve tanıtım (promosyon) programlarında yer alan ansiklopedilerin hazırlanmasına katıldı. Daha sonraları, AD Kitapçılık'ta Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı (halen yayın kurulu üyesidir.) 1995'te Posta'da Telaynak köşesini yazdı.

CNN Türk'te "Hakkıyla Sohbet" ve "Günbegün" adıyla sohbet programları yaptı. 2005-2011 yılları arası Okan Bayülgen'in birçok programlarında daimi konuk olmuştur. Devrim, ayrıca uzun yıllar Radikal'de köşe yazarlığı (Cihannüma) yaptı. 26 Nisan 2008'de eşi Gülseren Devrim'i toprağa verdi.

YORUMLAR 1
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    kurani hz muhammedin sozleri demisti, gercegini apacik ogrenecegi yere gitti.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"