İçimizdeki Zayed: Ekrem Buğra Ekinci

Zayed ile aynı kafa yapısında olup Fahreddin Paşa gibi tarihimizin en önemli kahramanlarından birine hakarete yeltenen Ekrem Buğra Ekinci'ye tepkiler bitmiyor.

İçimizdeki Zayed: Ekrem Buğra Ekinci
İçimizdeki Zayed: Ekrem Buğra Ekinci
GİRİŞ 22.12.2017 11:29 GÜNCELLEME 22.12.2017 18:30
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed’in Medine müdafiî Fahreddin Paşa’ya attığı iftiralara ve Paşa’nın hatırasına karşı ettiği terbiyesizliklere devletin en üst seviyesinde karşılık verdik ve vermeye de devam ediyoruz.

Ama, meselenin çok daha acı bir tarafı var: Zayed ile aynı kafa yapısında olup tarihi ideoloji vasıtası yaparak Fahreddin Paşa gibi tarihimizin en önemli kahramanlarından birine hakarete yeltenenlerin maalesef bizde de mevcut bulunmaları ve bu edepsizliği yapanların “profesör” olarak üniversitelerimizde hocalık etmeleri!

Şimdi hukuk tarihçisi olduğunu söyleyen bir profesörün Fahreddin Paşa hakkında Abdullah bin Zayed’in terbiyesizliklerinden birkaç gün önce attığı hakaret tweet’lerinden bazılarını utanarak, sıkılarak ve affınıza sığınarak naklediyorum:

Hazret, hakaretler silsilesine Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa’dan başlıyor, Paşa’nın Plevne’de mağlûp olmasını diline doluyor ve “Plevne’yi müdafaa edip de Ruslar’a teslim edenlerin 19. asrın en büyük kahramanı ilân edilmesinden” yakınıyor!

PAŞA, TESLİM OLMALI İMİŞ!

Osman Paşa’dan sonra sırada Fahreddin Paşa var:

“Medine’yi İngilizler’e değil, Şerif Hüseyin Paşa ve Müslüman Araplar’a karşı müdafaa eden Fahrettin Paşa bile kahraman oldu”, “Bu Fahrettin Paşa, Cemal Paşa’nın Suriye’de yaptığı zulümleri kendisine şikâyet edenlere ‘Cemal Paşa babamı as dese asarım’ diyecek kadar İngilizler’e bağlıydı”, “Bu kadar itaatkâr olduğu halde burada askerce davranmadı. Mütareke emrini dinlemedi. Yaverleri kendisini bağlayıp teslim olmak mecburiyetinde kaldılar. İttihatçı olduğu için bu yaptığı kahramanlık olarak tanıtıldı”, “Medine’den topladığı hazineleri ve mukaddes emanetleri Şam’daki Cemal Paşasına yolladı. Bunların çoğu İttihatçılarca yağma edildi”...

Hakaretler ve iftiralar böyle devam edip gidiyor.

Profesöre göre, Fahreddin Paşa tarihimizin utanç vesikalarından olan Mondros Mütarekesi çerçevesinde verilen emirlere uymalı, namusunu ve askerlik şerefini koruyarak Medine’yi müdafaa etmek yerine teslim olmalı imiş. Hele kutsal emanetleri Medine’de bırakmaması daha büyük kabahatmiş!

“Profesör” unvanlı bu zâtın daha sonra attığı “kutsal emanetlerin çoğunun İttihadçılar tarafından yağma edildiği” iftirasının üzerinde bile durmayacağım, zira “belge” diye ortaya sürdüğü ama içerisinde böyle bir ifadenin bulunmadığı bir yazışmaya dayanarak yapılan bu edepsizce kara çalmaya cevap vermek bile zül meselesidir!

ÇOK TEHLİKELİ BİR İDDİA!

Ama, profesörün tweet’lerinde geçen “Medine’yi İngilizler’e değil, Şerif Hüseyin Paşa ve Müslüman Araplar’a karşı müdafaa eden Fahrettin Paşa bile kahraman oldu” cümlesi hem Gazi Osman, hem de Fahreddin Paşalar’a ettiği hakaretlerden çok daha vahimdir; zira Fahreddin Paşa’nın “Medine’yi Müslüman Araplar’a karşı müdafaa etmesinin kabahat olduğu” mânâsına gelen bu ifade ile “Güneydoğu’yu mensupları Müslüman olan PKK’ya, sınırlarımızı da yine Müslüman olan DEAŞ’a karşı korumanın yanlış olduğunu” söylemeye kalkışmak arasında hiçbir fark yoktur!

Sözünü ettiğim bütün bu tweet’lerin atılmamış olmasını ve dolayısı ile de böyle bir yazıyı yazmamayı emin olun gönülden isterdim fakat tarihimizin seçkin kahramanlarına karşı böyle pervasızca hakaretler eden ama Ankara’nın Abdullah bin Zayed’in terbiyesizliklerine karşı devletin Fahreddin Paşa’ya derhal ve en üst seviyede sahip çıkması üzerine ettiği sözlerin arkasında duramayarak bu defa “Ben öyle dememiştim de, bilmemneyi kasdetmiştim de, yanlış anladınız da....” gibisinden tweet’ler gönderen Marmara Üniversitesi’nin mensubu Ekrem Buğra Ekinci adındaki profesörün marifetlerinden haberdar olmanızı istedim!

Murat Bardakçı - Habertürk

YORUMLAR 73
  • dombıra 6 yıl önce Şikayet Et
    Önce bardakçının yazısını okudum ve sinirlendim. Sonra Ekrem hocanın twitter ve şahsı sayfasına girdim. Özet şu: Ekrem hoca ittihatçılarıdan nefret ediyor. Savı ise arapların aslında osmanlıya ihanet etmeyeceği ve cemal paşanın araplar üzerindeki basıkısı ve "zülmü" şerif hüseyini ingilizlerle anlaşmak gibi bir hataya sürükledi. Ayrıca fahreddin paşanın medineden istanbula yolladığı eşyaları cemal paşanın yağmaladığını iddia ediyor. Bunlar bir tez fakat hiç biri şu anda arapların amerikan çıkarları uğruna filistine ve kuduse sırtını dönmesini açıklamıyor
    Cevapla
  • tufan çelik 6 yıl önce Şikayet Et
    bazı yorumcular tanımadığı insanlar için "içimizdeki sünnetsizler" şeklinde yorumlar yapmış.Bu hoca nın ehli sünnet bir müslüman olduğuna şahadet ederim.Bu konuda yaptığı yorumlara bende katılmıyorum.Mesela hoca diyorki ingilizlere karşı değilde halifeye isyan! eden "müslüman araplarla" savaşmıştır diyor hoca.Peki medinede teslim alınan Fahreddin paşanın ingilizlerce Malta ya sürülmesini nasıl izah edecek hoca?Madem muhatap ingilizler değildi cezayı kesen neden ingilizlerdi?
    Cevapla
  • baha 6 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem Buğra Ekinci adamın dibidir. Bardakçı gibi yanar döner değildir. Sapına kadar müslüman dır. Zaten saldırının sebebide sağlam imanıdır. Fahrettin paşa da memleketi perişan edenler gibi ittihatçıdır. Ortalık durulduğunda Fahrettin paşa kim, Osman paşa kim, Bardakçı kim, Ekrem hoca kim herşey daha net ortaya çıkacak.
    Cevapla
  • talip 6 yıl önce Şikayet Et
    İyide ekrem bey in mesajlarındaki belirgin ingiliz hayranlığı neyin ifadesi?! Hani insan düşünüyor islam dünyasına bu denli zarar veren ingiliz virüsü bir Müslüman tarihçide nasıl böyle özümlenir!
    Cevapla
  • asilkan 6 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır bu cahil sürüleri profesör olduğu için bu ülke kendini toparlayamadı ısmarlama diplomalarla salla başını al maaşını kafasıyla bu ülke bir marka çıka ramadı yazıklar olsun sizin matığınıdakilere ki ne olduğunuz belli değil
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum lakin murat bardakçı prof değil ...
    Cevapla
  • Ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın profesörlüğü geri alınmalı. Yazık birde devlet üniversitesinde görev yapıyor.
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    bu adam dediğiniz hocanın kaç makalesini okudunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!