Öztuna'dan Fethullah Gülen'e övgü

Türkiye Gazetesi Başyazarı Yılmaz Öztuna, yaptığı hizmetleri nedeniyle Fethullah Gülen'i övdü. Öztuna, Gülen'i överken sürgün hayatına mahkum eden zihniyeti de eleştirdi.

Öztuna'dan Fethullah Gülen'e övgü
Öztuna'dan Fethullah Gülen'e övgü
GİRİŞ 28.06.2011 10:39 GÜNCELLEME 28.06.2011 10:39
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye Gazetesi Başyazarı Yılmaz Öztuna, yaptığı hizmetleri nedeniyle Fethullah Gülen'i övdü. Öztuna, Türkçe Olimpiyatları ile ilgili duygularını köşesinde aktarırken, Gülen'i sürgün hayatına mahkum eden zihniyeti de eleştirdi.

Öztuna'nın yazısı şöyle:

Türkçe Olimpiyatları

Uluslararası 9. Türkçe Olimpiyatları, 2011 Türkiye gösterilerini tamamladı. 130 ülkeden Türkçe konuşan 1000 yabancı öğrenci katıldı. Türk millî kültürü şahlandı. Bu sütun aktüel dış ve iç politikaya tahsis edilmiştir. Nadir de olsa kültür konularına girdiğim için bahtiyarım.

Eleştirmek için değil, iftihar vurgulaması yapmak için yazmanın sevinci içindeyim. Ömrümü Türk kültür ve san’atına verdim. Meşakkatli bir alandır. Ancak milletler, kültür ve san’atları ile vardırlar. Kültür ve san’atı olmayan toplumlar, millet vasfını yitirir.

Fethullah Gülen Hoca Efendi’nin dünyanın her ülkesinde açtığı ilk okuldan üniversiteye kadar her derecedeki Türkçe öğretim yapan okulları, Türk kültür ve öğretim tarihimizin en başarılı, inanılması zor derecede başarılı eserleridir. 130 devlette Türkçe öğretim veren okul açabilmek, yakın zamanlara kadar hayal bile edilemezdi.

Bu okullarda Türkçe, İngilizce ve o ülkenin dili olmak üzere 3 dilde öğretim yapılıyor. Öğretmenler ve yöneticiler Türkiye’den gidiyor. Devletimizin dış ülkelerde okul açmak beceriksizliği, artık telâfi edildi. İmparatorluk ve cumhuriyet dönemlerimizde Türkiye’nin her yerinde yabancı okullar açılması, o dillerde öğretim yapılması başarısını biz de kazandık.

Bu muazzam işi başaran Fethullah Hoca Efendi, yıllardır Birleşik Amerika’da oturuyor. İnkılâp yobazlarının şerrinden bu suretle masûn kalıyor. Zira ülkemizde sıra dışı iş yapanlar, hele kültür alanında, kötü muamele görmüşlerdir. Hoca’nın Amerika desteğini elde etmekteki mahareti de, beceriksizlerimizin hasedini çekiyor.

Türk dili, edebiyatı, musikisi, kültürünü yaymak, büyük devlet çizgisine erişebilmemiz için şarttır. Atatürk’ün muâsır medeniyet seviyesi deyip hedef gösterdiği çizgidir. Bütün reformlarımız, zaten bu çizgiye erişmek için yapıldı ve başka bir maksat için yapılmadı. Fethullah Hoca’nın derin Türk kültürünü şahlandırması, Ecevit’ten Demirel ve Özal’a ve günümüz devlet adamlarına kadar yaygın takdir kazandı. Türk kültüründen nefret eden, bu kültürden mahrum zihniyet ise, Hoca Efendi’yi aşamadığı için rahatsızdır.

YORUMLAR 2
  • KADİR RAZLIK 6 yıl önce Şikayet Et
    Hazret-i Âişe validemiz bildirir: Bir gün içeri girmek için biri geldi. Resul-i ekrem, (Müsaade edin, içeri girsin! O kabilesinin en kötüsüdür) buyurdu. O kimse, odaya girince, gülerek karşılayıp iltifat etti. O kimse gidince merak edip sordum: - Ya Resulallah, kötü biri dediğiniz kimseye iltifat etmenizin sebebi nedir? Buyurdu ki: - İnsanların kötüsü, zararından korunmak için kendisine ikram edilendir.) [Buhari] Resulullah efendimizin bu farklı hareketine çifte standart değil, müdara denir. Müdara sünnettir. Müdarayı iyi bilmek gerekir. Müdara yapan herkese münafık demek doğru olmaz.
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    sübhanallah. ilk defa öğrendiğim bir şey, teşekkür ederim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!