Taka Gazetesi'ne rekor ceza!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) şikayeti üzerine, savcılık 'Spor'da şiddetin önlenmesi' ve kabahatler kanunu çerçevesinde Taka Gazetesi'ne iki yazıdan dolayı 200 Bin TL para cezası kesti.

Taka Gazetesi'ne rekor ceza!
Taka Gazetesi'ne rekor ceza!
GİRİŞ 29.11.2011 14:29 GÜNCELLEME 29.11.2011 14:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Trabzon'da bölgesel yayın yapan Taka Gazetesi kendilerine kesilen cezayı bugün okuyucularına manşetten duyurdu. Gazete haberi okuyucularına "Şike'nin Faturasını Taka'ya Kestiler" başlığıyla duyururken, haberde gazete okuyucularına şu bilgileri verdi:

"Taka Gazetesi'ne 200 bin TL rekor para cezası verdiler, Şike operasyonlarına destek verdik diye. Türkiye'de temiz futbol için yapılan şike operasyonuna yaygın ve yerel basın destek vermiş ve adalet istemişti. Bu manada TAKA Gazetesi de sorumlu yayıncılığını yaptı ve Trabzonspor'un haklarını koruyarak savcılığın çalışmalarına destek verdi. Ancak, TAKA Gazetesi'nin yayınları Futbol Federasyonu cephesinde rahatsızlık yarattı. TFF şikayetçi oldu savcılık ise 'Sporda şiddetin önlenmesi' ve kabahatler kanunu

çerçevesinde TAKA Gazetesi'ne en üst limitten iki ayrı yazıdan dolayi iki kez 100 bin TL para cezası kesti. İşin ilginç olan yanı, TAKA Gazetesi'ne 200 Bin TL para cezası kesilirken TFF eski Başkanı Levent Bıçakçı başkanlığında hazırlanan yeni yasa ile şike yapana getirilen 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası, 1 yıldan 3 yıla indirildi. Şikeye, teşebbüs edene getirilen ceza ise para cezasına dönüştürüldü. Ama basınla ilgili yasa değiştirilmedi. TAKA Gazetesi'ne kesilen bu ağır cezaya elbette itiraz edecek. Sporda şiddet yasasının 22'nci maddesine dayandırılarak kesilen ceza ile ilgili hakkını arayacak. Hukuka güvenmeyi devam ettirecek. Türkiye Futbol Federasyonunun Trabzon basınına yönelik susturma hamlesi karşısında pes etmeyecek. TAKA Gazetesi şike operasyonu ve devamında Trabzonspor'a sıçratılmak istenen çamurlara karşı Trabzonspor'u korumuş ve kollamıştır. Bundan sonra da koruyup kollayacaktır. TAKA Gazetesi okurlarından aldığı güçle bu zorlu dönemi de geçecek, hukuk, adalet ve özgür basından ayrılmadan yayıncılığına devam edecektir."

"TÜRK FUTBOLU LEKE ALMASIN İSTEDİK"

Taka Gazetesi imtiyaz sahibi Ahmet Sancak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise "Bu cezanın kabul edilir hiçbir tarafı yoktur. Biz Trabzonspor'un haklarını, menfaatlerini savunduk. Trabzonspor'un menfaatlerini savunmak ve Türk futbolunun aklanmasını sağlamak adına yapılan yayıncılık maalesef suç sayılıyor. Türk futbolu leke almasın istedik. Trabzonspor'un hakkı gasp edilmesin istedik. Bu çerçevede yapılan yayınlarımız maalesef suç sayıldı. Temiz futbol anlayışı ve Trabzonspor'un haklarını korumak, kollamak adına yayıncılık yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Hiç kimsenin şahsiyetine hakarette bulunmadıklarını belirten Sancak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kişilik haklarına saldırmadık. Sadece Türkiye Futbol Ligi'nin şaibe altında kalmaması için habercilik yaptık. Bu tip sindirme politikalarla bizi kimse susturamaz. Biz bölgesel bir gazeteyiz ve bölgenin menfaatlerini kollamak zorundayız. UEFA'nın FİFA'nın bile kanaat getirdiği şike davasının faturasını maalesef Taka Gazetesi'ne kestiler. Şike yasasını çıkaranlar ne yazık ki basınla ilgili ceza maddesine hiç dokunmadılar. 5-12 yıllık hapis cezası 1-3 yıla indirilirken yerel ve ulusal basını bir tutan ceza

maddesinde hiçbir düzenleme maalesef yapılamadı. 100 Bin TL ceza bir yerel gazete için ne anlam taşıdığı herkesim malumudur. Ama biz Taka Gazetesi olarak yayınımıza devam edeceğiz. Ceza için bir üst mahkemeye itirazımızda bulunduk. Yüce Türk adaletine olan güvenimiz de tamdır."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Ahmet Kır 12 yıl önce Şikayet Et
    Rezalet!. Bu rezaletler TFF'nin büyük gayretleriyledir. Feneri ve azizi kurtarmaktan başka bir icraatınız var mı? Allah zalimleri kahretsin. Bu rezaletlerin faturasını hükümet ve başbakan ödemek zorunda kalcaktır. Bizi Partiden ve hükümetten soğuttunuz. Böyle rezillik spor tarihinde görülmemiştir. "Muz cumhuriyeti"nin resmidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü