Bakan Dinçer Taraf'ın tablet iddiasını yalanladı

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Fatih Projesi'nin bu sene 1 ay gecikmeyle başlayacağını açıkladı. Dinçer Taraf'ın sürmanşetinde iddia ettiği gibi bir sorunun olmadığının altını çizdi.

Bakan Dinçer Taraf'ın tablet iddiasını yalanladı
Bakan Dinçer Taraf'ın tablet iddiasını yalanladı
GİRİŞ 08.09.2012 16:01 GÜNCELLEME 08.09.2012 16:01

24 TV'de, moderatörlüğünü Hakan Çelik'in üstlendiği "Hafta Sonu Moderatörü"ne canlı yayın konuğu olan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Taraf'ın bugünkü sürmanşetini yalanladı.

Bugünkü Taraf'ta Mehmet Baransu'nun imzasının yer aldığı haberde, "Havada bulut, tableti unut" başlığı atıldı, iç sayfada ise "Tabletin ruhuna el Fatiha" denildi.

Haberde, "Başbakan'ın her öğrenciye tablet projesinde ciddi sorunlar var. Dağıtım ise seneye kaldı" iddiası ortaya atıldı.

Haberde görüşüne başvurulan isim de CHP'li bir milletvekili oldu. Taraf'ın haberinde, "Fatih Projesi'nin dünyanın hiçbir yerinde uygulanabilir bir proje olmadığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Taraf'a yaptığı açıklamada, dijital eğitimin tamamen yanlış bir şey olduğunu savundu. Bilişimin başındaki insanların, bunun yanlış olduğunu söylediğini ifade eden Aksünger, 'Türkiye'nin böyle bir alt yapısı yok, bu intihardır. Bu şartlar altındaki Fatih Projesi tamamen saptırmadır. Bu bir aldatmacadır. Dünyada yıllık 80 milyon adet tablet üretimi var. Türkiye, Fatih Projesi kapsamında, bu büyüklükte tableti üretecek bir yapıya sahip değil. (yaklaşık 15-16 milyon) Yerli üretim dendi önce, daha sonra bu değiştirildi. Üstelik üç yılda tabletler değişmek zorunda' diye konuştu" denildi.

İŞTE O HABER:

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi