Özgürel'den gazetelerin ortak manifestosuna tepki

Gazeteci Avni Özgürel, tiraj kaybını bir türlü önleyemeyen 20 gazetenin, internet medyası ve televizyonları hedef alan ortak manifestosuna sert tepki gösterdi.

Özgürel'den gazetelerin ortak manifestosuna tepki
Özgürel'den gazetelerin ortak manifestosuna tepki
GİRİŞ 19.10.2012 09:20 GÜNCELLEME 19.10.2012 09:20

Aynı zamanda Radikal yazarı olmakla birlikte çeşitli internet sitelerinde gazetecilik yapan Özgürel, ortak manifesto yayınlayan 20 gazeteye yönelttiği eleştirilerle, gazeteciliğin temel esaslarını da sorguladı. 

İşte Özgürel'in o eleştirileri:

"Gazeteciliğin esası halkın haber alma hakkıdır. Bu hakkı tv ile gazete ile internet medyası ile karşılayabiliriz. Hayat öyle bir hız aldı ki anında öğrenme talebi oluştu. Şimdi tartışmada odak noktası ticari oldu. Biz haber üretiyoruz bunlar da bedava alıp kullanıyor diyorlar. Zannedersiniz ki çok özel haberler yapıyorlar da birileri de alıp bunları çalıyor.

"KENDİLERİ ALIYORLAR BİZE GELİNCE..."

Türk medyasının nasıl bir sıkıntı içinde olduğunu hepimiz biliyoruz haber üretimi anlamında. Bunlar çocukluk hastalıklarıdır ve geçecektir. Biz 10 arkadaşla çalışıyoruz ve arkadaşlar sigortalı durumda. Ajanslara üyeyiz.Yani kimse bedavadan getirip önümüze koymuyor. Bizim haberleri sürekli alıp alıp kullanıyor yazılı basın. Yani kendisinin böyle bir hakkı olduğunu düşünüyor ama aksi durumda feryat figan ediyor."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklamaları!
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!