NYT'nin Çinli hackerlerla başı dertte

Çinli internet korsanlarının son 4 aydan beri New York Times (NYT) gazetesinin bilgisayar ağlarına sızdığı bildirildi.

NYT'nin Çinli hackerlerla başı dertte
NYT'nin Çinli hackerlerla başı dertte
GİRİŞ 31.01.2013 11:16 GÜNCELLEME 31.01.2013 11:16

NYT'den yapılan açıklamada, gazetenin 53 çalışanının şifrelerini çalan Çinli korsanların, son 4 aydan beri sürekli olarak bilgisayar ağlarına sızdığı, ancak saldırılarda gazete müşterilerine ilişkin kayıtların zarar görmediği belirtildi.

Açıklamada, internet korsanlarının gazetenin bilgisayar ağlarındaki, Çinli bir liderin ailesinin elde ettiği büyük servete ilişkin dosyaların izini sürdüğü kaydedildi.

Gazetenin güvenlik uzmanlarının, internet korsanlarının izini Çin'e ve hatta bazı durumlarda Çin ordusuna ait bilgisayarlara kadar sürdüğü kaydedilen açıklamada, Çinli internet korsanlarının, kullandıkları kötü niyetli yazılımları, ABD üniversitelerine ait bilgisayarlara yüklediği ve bu bilgisayarlar aracılığıyla saldırıları yaptığı bildirildi.

Uzmanlar, geçmişte ABD ordusu için çalışan özel güvenlik görevlilerinin bilgisayarlarına yönelik saldırılarda da yine aynı bilgisayarların kullanıldığına işaret ediyor.

Çinli internet korsanlarının Eylül ayının ortalarında başlayan saldırıları, gazetenin, Çin Başbakanı Ven Ciabao'nun ailesinin 2 milyar doları aşkın serveti hakkında yaptığı araştırma sırasında meydana geldi.

Güvenlik uzmanları Çin'in, gizli sırları çalmak ve Çin yönetimini eleştirenlerin gözünü korkutmak amacıyla geniş çaplı siber casusluk operasyonları yürüttüğünü belirtiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu