Gaziantep

Okulu öğrencileri için boyuyor

11:16 30 Ağustos 2015
Okulu öğrencileri için boyuyor

FERİDE PELİN İNAL - Gaziantep'te İnkılap İmam Hatip Ortaokuluna 1,5 ay önce müdür olarak atanan Abdulazmi Çelik, öğrencilerinin daha temiz ve sağlıklı bir ortamda eğitim alabilmesi için 7 derslikli 2 katlı okulu tek başına boyuyor. 

Şahinbey Şenyurt Mahallesi'ndeki okulun dış cephesinden koridorlarına, dersliklerinden kapılarına kadar her yerini boyayan Çelik, fedakarlık örneği sergiliyor. 

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 yıldır öğretmenlik yaptığını ve ramazan ayının son günlerinde İnkılap İmam Hatip Ortaokuluna müdür olarak atandığını söyledi.

Ramazan Bayramı'nın ardından okulun boyasını yenilemeye karar verdiğini anlatan Çelik, "Okulumuz küçük olduğu için boya ustası tutacak durumumuz yoktu. Ben de bu işlerden anladığım için öğleden önceleri serin havada boş oturmaktansa boya yapmaya karar verdim. Şahinbey İlçe Eğitim  Müdürlüğü’nden temin ettiğim boyayla okulu boyamaya başladım" dedi.

Devletin ödediği maaşın karşılığını vermek istediğini dile getiren Çelik, bu amaçla zevkle boya işine başladığını anlattı.

Okulun dış cephesini, kapılarını ve koridorlarını boyadığını belirten Çelik, macun çekerek kapıları sağlamlaştırdığını söyledi.

-Sıraları da tamir ediyor

Okulun sıralarını da elden geçireceğini kaydeden Çelik, okullar açılmadan önce tüm işleri bitirmeyi amaçladığını ifade etti.

Çelik, "Devlet bize maaş ödüyor. Bunun karşılığını vermek için boyacılık işinden de anladığımdan okulu boyamaya karar verdim. Okulun dış cephesini, kapılarını, koridorlarını boyadım. Sınıfları da iki haftaya kadar bitirdikten sonra öğrencilerimizi daha mutlu karşılayacağız" diye konuştu. 

Her sıranın devlete 200 lira maliyeti olduğunu, tamirat işlerini okulun kendi imkanlarıyla 10-15 liraya halledebileceklerini anlatan Çelik, işler bittikten sonra öğrencilerin de mutlu, memnun bir şekilde okula geleceğine inandığını belirtti.

-"Sorunları halletmek görevim" 

Velilerden çalışmaları dolayısıyla olumlu geri dönüşler aldığını, çalışmayı onurla yaptığını vurgulayan Çelik,  "Okul müdürünün görevi sorunları halletmektir. Oturduğun yerden emir vermek, imza atmak kolay. Okulun boyası, tamiri birinci dereceden müdürün görevidir. Bu sorunlar çözülmeden eğitim olmaz. İnşallah bundan sonra iyi bir eğitim gerçekleşir.  2015 - 2016 yılına da öğrencilerimizle beraber güzel bir şekilde başlarız" diye konuştu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.