Gaziantep

Gaziantep'te mimari fikir proje yarışması

09:14 03 Eylül 2015
Gaziantep'te mimari fikir proje yarışması

Yarışmada birinciliğe seçilen proje uygulanacak

 Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gaziantep Şubesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesince mimari fikir proje yarışması açıldı.

Yarışmanın sonuçları Gaziantep Metin Sözen Kültür Evi'nin İpekyolu Bulvarı'ndaki spor salonunda açıklandı.

Burada konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'in yetiştirdiği insanları kentin yönetiminde, projelerinde söz sahibi yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Kentteki 3 üniversitede bulunan Mimarlık Fakültelerinin şehrin büyük zenginliği olduğunu dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

"Deneyimli yöneticilerin tecrübelerini yetenekli, dinamik gençlerle birleştirdiğimiz zaman muhteşem eserler ortaya çıkıyor. Bu çalışma bizim için önemli. Çünkü kentin nüfusunun çoğunluğu genç olduğundan eğitim odak noktamız. Şehri ileri götürmek için spor, ilim  altyapımızı güçlendirmemiz lazım. Bu yarışmayla insan gücünü, mimari altyapıyı kullanarak gerçekleştirmek istediğimiz hedefi ortaya koymuş olduk."

Şahin, yarışmaya katılımcılık ve sosyal sorumluluk olarak bakılması gerektiğini belirtti.

TMMOB Şube Başkanı Sıtkı Severoğlu da yetenekli, deneyimli, mesleğe yeni başlayan mimarlara iş olanağı sağlamak için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile bir proje başlattıklarını söyledi.

Severoğlu, dereceye giren 6 kişiden 3'üne mansiyon ödülü verildiğini, diğer 3 kişi arasından da birincinin belirleneceğini aktardı. Severoğlu, birinciliğe seçilen projenin uygulanacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.