Gaziantep

"Tezhip, Minyatür, Ebru ve Hat" sergisi açıldı

15:19 05 Eylül 2015
"Tezhip, Minyatür, Ebru ve Hat" sergisi açıldı

 Merkezi İzmir'de bulunan Rengahenk Klasik Sanatlar Derneği'nin "Tezhip, Minyatür, Ebru ve Hat" sergisi Gaziantep'te sanatseverlerle buluştu. 

SANKO Holdingden yapılan açıklamaya göre, Rengahenk Klasik Sanatlar Derneği Başkanı Gönül Pekmezci, 1999'dan bu yana geleneksel tezhip, hat, minyatür ve ebru sanatına katkı sağlayacak özgün tasarımlara imza attıklarını belirterek, bu sanatın yaşaması ve doğru ellerle gelecek nesillere aktarılmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Atölyede gerçekleştirilen eğitimlerde, geleneksel malzeme ve çizim kuralları uygulandığını, tasarımların 6 ay ve 18 ay arasında hazırlandığını ifade eden Pekmezci, şunları kaydetti:

"1999'dan itibaren, Kültür Bakanlığı Devlet Resim Heykel Müzesi'nde başlattığımız çalışmaları dört yıldan beri kendi atölyemizde gerçekleştiriyoruz. Sanko Sanat Galerisi ile Türkiye genelinde değişik il ve ilçelerde 38 sergi açtık. Eserlerimizi Gaziantepli sanatseverlerle buluşturmaktan mutluyuz. Çok iyi ağırlandık. 25 üyesi ve öğrencilerden oluşan bir derneğiz. Bugün 22 sanatçı ile buradayız."

Konuşmaların ardından SANKO Holding'in sponsorluğunda bastırılan ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi'nin bilimsel yayını olan "Belkıs Zeugma ve Mozaikleri" kitabı sanatçılar adına Başkan Gönül Pekmezci'ye hediye edildi.

Sergi 18 Eylül'e kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.