Gaziantep

İHH, Suriye'de bin 100 kurban kesecek

14:32 13 Eylül 2015
İHH, Suriye'de bin 100 kurban kesecek

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca Kurban Bayramı'nda Suriye'de bin 100 kurban kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

İHH Suriye Koordinatörü Erhan Yemelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıf olarak Kurban Bayramı dolayısıyla 100 ülkede çalışma yürüttüklerini söyledi. 

Suriye'de bayrama yönelik hazırlıkların sürdüğünü belirten Yemelek, şöyle konuştu:

"Kurban Bayramı'na yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl önceliğimiz mağdur Suriyeli kardeşlerimiz olacak, bunun yanında Türkiye'ye sığınan misafirlerimizi de unutmayacağız. Suriye içerisinde çatışmanın yoğun olduğu bölgeler var. Bu yıl çatışmanın yoğun olduğu bölgelere daha fazla yardım yapmayı düşünüyoruz."

Yemelek, Suriye'de Kurban Bayramı'nda bin küçükbaş ve 100 büyükbaş hayvan kesmeyi planladıklarını kaydetti.

Suriye'de Hama ve Humus kentlerinde çatışmaların yoğun şekilde devam ettiğini anımsatan Yemelek, "Rejim güçlerinin bu bölgelere saldırılarından dolayı yardımlar ulaşmıyor. Sadece nakdi yardım yapılabiliyor" dedi.

Yemelek, özellikle Şam, Humus, Hama, sahil kenti Lazkiye, Halep ve İdlip'e yardım yaparken sıkıntı yaşadıklarını anlattı.

Rejim güçleri, terör örgütü DAEŞ ve muhalifler gruplar arasındaki çatışmaların sürdüğünü dile getiren Yemelek, saldırılardan dolayı birçok yolun ulaşıma kapalı olduğunu vurguladı.

İHH'nın sınır bölgelerinde mutfakları bulunduğuna işaret eden Yemelek, kesilen kurbanları pişirerek dağıtmayı düşündüklerini bildirdi.

Yemelek, kurbanlıkların alınması için katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.