Gaziantep

"Mezun Olmak Yeterli mi?" söyleşisi

19:33 05 Ekim 2015
"Mezun Olmak Yeterli mi?" söyleşisi

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, gelecek yıllarda Türkiye'nin çok daha hızlı büyüyeceğine inandığını söyledi.

Özdemir, Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) tarafından Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) düzenlenen "Mezun Olmak Yeterli mi?" konulu söyleşide, herkesin Türkiye'den ümitli olması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin büyümek mecburiyetinde olduğunu vurgulayan Özdemir, "Nüfusumuz 77 milyon. Avrupa Birliği'ne (AB) girseydik bugün birliğin ikinci büyük ülkesi olacaktık. Ama eninde sonunda biz buraya gireceğiz. Türkiye her yönden büyümek için fırsat arıyor" dedi.

Suriye konusunda ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan sıkıntının en kısa zamanda atlatılacağını ifade eden Özdemir, Türkiye'yi büyütmek için mücadele vermek gerektiğinin altını çizdi.

Özdemir, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin önümüzdeki yıllardan itibaren çok daha hızlı büyüyeceğine inanıyorum. Eğer Türkiye hızlı büyürse, çok kolay iş bulursunuz, daha çok para kazanırsınız. Her şeyimiz ona bağlı. Türkiyemize bağlı her şey. Türkiye'yi büyütmek için ne gerekiyorsa onun mücadelesini hep beraber vermemiz lazım. İstikbal orada, onu yapmamız gerekli."

Öğrencilerden iş hayatına "en küçükten" başlamalarını öneren Özdemir, mutlaka yabancı dil öğrenmelerini, meslekleriyle ilgili oda ve derneklerde görev almalarını ve spor yapmalarını tavsiye etti.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun da kaliteli eğitimin yanında öğrencilerden kendilerini en iyi şekilde yetiştirmelerini istedi.

Türkiye'deki memur zihniyetinin değişmesi gerektiğini belirten Coşkun, "Kolaycı olmayın, zora talip olun. Çünkü zorla sahip olunan kıymetlidir" diye konuştu.

Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu ise detaya ve ekip çalışmasına önem veren, risk alan, cesaretli, azimli ve sabırlı gençlerin başarılı olacağına inandığını dile getirdi.

Söyleşi sonunda GAGİAD Başkanı Taner Özdurak, katılımcılara plaket, destek veren kuruluş temsilcilerine de teşekkür belgesi takdim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.