Gaziantep

Okul yolunun "şoför annesi"

12:28 09 Ekim 2015
Okul yolunun "şoför annesi"

FERİDE PELİN İNAL - Gaziantep'te eşinin ölümünün ardından çocuklarının geçimini sağlamak için 16 yıldır servis şoförlüğü yapan Nesrin Kale, kendisine emanet edilen öğrencileri "anne hassasiyetiyle" taşıyor.

Eşinin şoförlüğünü yaptığı serviste hostes olarak çalışan Nesrin Kale'nin yaşamı, 16 yıl önce eşinin kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesiyle değişti. Kale, borçlarını ödeyip, üç çocuğunun geçimini sağlamak için servis şoförlüğüne başladı.

Kadınların da bu işi yapabileceğini gösteren Kale, kendisine emanet edilen öğrencileri de "anne hassasiyetiyle" taşıyor. 

Gaziantep'te azmi, cesareti ve özverisiyle "Yılın Annesi" ödülüne layık görülen Kale, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 yıl önce eşiyle taşımacılık sektörüne girdiklerini söyledi.

Serviste 9 yıl boyunca hosteslik yaparak eşine yardım ettiğini belirten Kale, 16 sene önce eşini kaybettikten sonra "ekmek teknesi"nin başına geçtiğini dile getirdi.

İlkokul mezunu olarak iş bulmakta zorlanacağını düşünerek, biraz da mecburiyetten bu işe başladığını anlatan Kale, bazı yakınlarının kendisini engellemeye çalışmasına karşın servis şoförlüğüne devam ettiğini bildirdi.

En büyük desteği arkadaşlarından gördüğünü anlatan Kale, "Önce bunalıma girdim ama arkadaşlarım 'Sürebilirsin, yapabilirsin' diye beni ikna etti. 'Bu ekmek teknem, yapmalıyım' dedim. Çevreden beni yıldırmaya çalışanlar da oldu. 'Sen kadınsın, servisçilik yapamazsın' dediler. 'Bu benim kaderimmiş' diyerek razı olmadım. Çalışmaya mecburdum" diye konuştu.

- "Kadınlar boynunu büküp evde oturmasın"

Kaybettiği eşinin şoför arkadaşlarının da bu süreçte kendisine yardımcı olduğunu ifade eden Kale, çocuklarını servise veren velilerin desteğiyle zor günleri atlatmaya çalıştığını söyledi.

Çalıştığı sürede eşinden kalan borçları kapattığını, eski aracını değiştirip yenisini aldığını vurgulayan Kale, "Eşim ölmeden önce bana ehliyet almıştı. Borçlarımız çoktu. Eşim de zaten bu sıkıntılardan vefat etti. Bütün veliler, arkadaşlar bana destek oldu. Onlar sayesinde borçları kapattık" dedi.

Velilerin ilk etapta kendisini görünce şaşırdığını ancak daha sonra alıştığını bildiren Kale, "Bazı veliler, anne olduğum için bana daha kolay güveniyor. Bazıları da canını emanet ettiği için temkinli davranıyor ama alışınca çok mutlu oluyorlar" diye konuştu.

Kendi gibi imkansızlıklar içinde bulunan kadınlara da seslenen Kale, "Kadınlar boynunu büküp evde oturmasın. 'Kaderim buymuş' diyerek başkalarının eline bakmasın. Ellerinde ne imkan varsa değerlendirmeye çalışsın" önerilerinde bulundu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.