Gaziantep

Araban'da öğrencilere diş fırçası ve macunu dağıtıldı

11:20 11 Kasım 2015
Araban'da öğrencilere diş fırçası ve macunu dağıtıldı

Gaziantep'in Araban ilçesinde öğrencilere diş fırçası ve macunu dağıtıldı.

Program, Araban Toplum Sağlığı Merkezince Sağlık Bakanlığının "günde 2 kez 2 dakika" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında, Dumlupınar İlkokulu 1, 2 ve ana sınıflarına devam eden çocuklar için organize edildi.

Dağıtıma katılan Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, ağız ve diş temizliğinin insan sağlığında önemli bir yeri bulunduğunu belirterek, öğrencilerden günde 2 defa dişlerini fırçalamalarını istedi.

Araban Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi ve İlçe Sağlık Müdür Vekili Nurullah Çelik de Dumlupınar İlkokulunda başlattıkları çalışma kapsamında ilçedeki 35 ilkokulda toplam 2 bin 30 öğrenciye diş fırçası ve macunu dağıtacaklarını söyledi.

Amaçlarının yeni nesillerin düzenli diş fırçalamalarını sağlamak olduğunu kaydeden Çelik, "Günde 2 kez 2 dakikanızı ayırarak diş çürüklerinin önüne geçebileceğimiz konusunda bir farkındalık başlatmak istiyoruz. İnanıyorum ki bu kampanya birçok çocuğumuzun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlenmesine katkı sağlayacak" diye konuştu.

Çelik ve beraberindeki görevliler, çocuklara doğru diş fırçalama teknikleri hakkında bilgi verdi.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Ertuğrul, AK Parti İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney, Okul Müdürü Mehmet Öztürk ve öğretmenler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.