Gaziantep

Araban'da polisler broşür dağıttı

10:28 18 Kasım 2015
Araban'da polisler broşür dağıttı

Broşürlerle vatandaşlara hırsızlık ve dolandırıcılıkla ilgili bilgi verildi

 Gaziantep'in Araban ilçesinde polisler, broşür dağıttı.

İlçe Emniyet Amirliğinden yapılan yazılı açıklamada, polislerin ilçe merkezinde dağıttıkları broşürle, esnaflara ve vatandaşlara hırsızlık ve dolandırıcılıkla ilgili bilgilendirmede bulunduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Son zamanlarda tüm yurt genelinde esnaf ve vatandaşlarımız, bazı dolandırıcılar tarafından telefonla aranıyor. Telefonda bir kurum adını da verip bu kuruma belli bir miktar borcunuz olduğunu, ödenmezse hakkınızda yasal işlem yapılacağını söyleyenlere kesinlikle inanmayın. Bankamatiklerde işlem yaparken şifrenizi hiç kimseyle paylaşmayın ve tanımadığınız kimsenin yardım teklifini kabul etmeyin. Pazar yeri ve alışveriş merkezlerinde, yoğun insan kalabalığının olduğu yerlerde cebinizi ve çantanızı sık sık kontrol edin.

Adres sormak, para bozdurmak gibi bahanelerle size yaklaşan tanımadığınız şahıslara karşı dikkatli olun. Üzerinizde büyük miktarda para taşımanız gerekiyorsa birkaç parça halinde emniyetli yerlerde taşıyın. 444 veya 0850 ile başlayan telefon numaralarından sizi arayan ve geçmişe yönelik kredi kartı aidatı ve kredi masraflarınızı geri alalım diyerek banka hesap bilgilerinizi ve kişisel bilgilerinizi isteyenlere kesinlikle inanmayın. Şüphelendiğiniz her konuda mağdur olmayı beklemeden polise yardım edin."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.