Gaziantep

64. Hükümet'in kurulması

15:25 24 Kasım 2015
64. Hükümet'in kurulması

 Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yeni hükümeti tebrik etti.

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin kalkınma hamlesini daha ileriye taşıyacak, büyümeye ivme katacak güçlü bir reform sürecinin başlatılması gerektiğini belirtti.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek'in Başbakan Yardımcısı olmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti. 

Dünyada ve özellikle bölgede yaşanan olumsuz koşullara rağmen Türkiye'nin büyümesini sürdürdüğünü vurgulayan Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Yeni kabinenin büyük bir dinamizmle Türkiye'yi daha ileriye taşıyacağına ve yeni ufuklar açacağına inanıyoruz. 13 senedir tek parti iktidarının getirdiği istikrar sayesinde ekonomi başta olmak üzere her alanda önemli gelişmeler sağlandı. Şimdi daha çok çalışarak, yeni bir kalkınma hamlesi yapma zamanıdır. Güçlü tek parti iktidarı, istikrarın devamı, ekonominin yeniden büyüme patikasına girmesi ve yapısal reformlara odaklanmak için önemli bir fırsattır. Ayrıca, 4 yıl boyunca seçim olmayacak. Bu şans iyi değerlendirilirse, Türkiye'yi daha ileriye taşıyabiliriz."

Büyümeye ivme katacak bir reform sürecinin başlatılması gerektiğini ifade eden Konukoğlu, 25 maddeli Dönüşüm Programı'nın birbiri ardına hayata geçirilmesini, büyüme rakamının yüzde 7-8'lere çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Konukoğlu, önümüzdeki döneme ilişkin beklentileriyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzdeki döneme ilişkin beklentilerini yatırım ve üretim ortamının iyileştirilmesine, teşvik mevzuatının yeniden gözden geçirilmesine, adil bir vergi reformuna, atılacak reform adımlarında öncelik verilmelidir. Ekonomi uzun vadeli de planlanmalıdır. 'Orta gelir tuzağı' olarak adlandırılan ve kişi başına düşen milli gelirin 10 bin dolar civarında patinaj yapmasına neden olan sarmaldan kurtulmak için yüksek katma değerli ürünlere yönelen bir sanayi politikası ve buna entegre bir dış ticaret politikası tesis edilmelidir. Böylece artan rekabet gücümüzle dünya ekonomisinde üst lige çıkabiliriz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.