Gaziantep

64. Hükümet'in kurulması

16:56 24 Kasım 2015
64. Hükümet'in kurulması

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, 64. Hükümet'in kurulmasının ekonomide daha da iyiye gitme sürecini hızlandıracağını belirtti. 

Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin dinamik bir kabineyle kurulmasının ekonomiye yansımalarının daha iyi olacağına inandıklarını ifade etti.

1 Kasım sonrası güçlü siyasi istikrarın ortaya çıkmasıyla ekonomi piyasalarında oluşan yumuşamanın 64. Hükümet'in kurulmasıyla devam edeceğini ifade eden Çıkmaz şunları kaydetti:

"64. Hükümet'in kurulması, beklenen reformları gerçekleştirmesini sağlayarak ekonomide daha da iyiye gitme sürecini hızlandıracaktır. Türkiye'nin önünde 2023 vizonu gibi büyük bir hedef bulunmaktadır. Bundan sonra daha çok çalışmak, daha çok üretmek ve ürettiğimizi dünya pazarlarında hak ettiği rakamlarla pazarlamak zorundayız. Yeni hükümetimizin gerçekleştirilmesini beklediğimiz reformları yapacağına ve Türkiye'nin güçlü dinamiklerini harekete geçireceğine inanıyoruz."

Türkiye'nin özellikle sanayi alanında yeni hamlelere ihtiyacı olduğunu öne süren Çıkmaz, mevcut ürünlerin ihracatıyla 2023 hedeflerini yakalamanın zor olduğunu, Ar-Ge ve inovasyonun Türkiye'nin en önemli önceliği olması gerektiğini savundu.

Güçlü siyasi iradelerin ve iktidarların yurt içi ve yurt dışında ekonomiye olumlu yansımaları olduğunu dile getiren Çıkmaz, şunları kaydetti: 

"İhracatçılarımız, ceplerinde güçlü bir pasaportla dünyanın her yerine rahatlıkla gidip geliyor. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşına verdiği pasaport, dünyanın en güçlü pasaportlarından birisidir. 90'lı yıllarda kapılarını açmayan ülkeler, 2 binli yıllarda Türkiye'yi güçlü iktidarların yönetmesiyle tavır değiştirerek açmaya başlamış ve ülkelerinde yatırımlar yapmamız için bizlere sürekli davetlerde bulunmaktadır. Bizler, dünya pazarlarının güçlü aktörleri arasındaki yerimizi alana kadar bu pazarlarda ağırlığımızı hissettirmeye devam edeceğiz." 

GAİB Başkanı Çıkmaz, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek'in Başbakan Yardımcısı olmasından memnuniyet duyduklarını da bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.