Gaziantep

Suriyeli küçük Halit artık "ağlamayacak"

11:13 25 Kasım 2015
Suriyeli küçük Halit artık "ağlamayacak"

ADSIZ GÜNEBAKAN - Gözyaşı kanallarındaki rahatsızlık nedeniyle gözlerinden sürekli yaş akan 5 yaşındaki Suriyeli Halit Faysal, Gaziantep'te geçirdiği ameliyatla sağlığına kavuştu.

Suriye'deki iç savaşta 3 yıl önce babasını kaybeden minik Faysal'ın ailesi, olayın hemen ardından ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığındı.

Gözleri sürekli sulanan minik Faysal, ailesi tarafından Gaziantep'te özel bir hastaneye getirildi. Tetkiklerde gözyaşı kanallarında tıkanıklık olduğunun belirlenmesi üzerine ameliyat edilen küçük çocuk, sağlığına kavuştu.

Faysal'ı ameliyat eden göz doktoru Can Pamukcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın gözlerinin sürekli yaşlı olması şikayetiyle kendilerine başvurduğunu aktardı.

Suriye'de insanların hastaneler açısından çok seçenekleri olmadığını belirten Pamukcu, "Hastamıza yapılan işlem, çok zor bir işlem değil aslında. Gözyaşı kanalları açıldı ve gözlerinin sulanması bitirildi. Artık sağlığına kavuştu" dedi. 

Bu tür rahatsızlıkların hastaya ciddi sıkıntılar verdiğini dile getiren Pamukcu, "Özellikle çocuk hastaların çektiği eziyetler, biraz daha farklı. Psikolojik olarak travmaya maruz kalıyorlar" ifadelerini kullandı.

- "Türkiye'ye geldikten sonra her şey güzel oldu"

Amca Halit Faysal, kardeşini 3 yıl önce Suriye'deki iç savaşta kaybettiklerini, kendi ailesi ve yeğenleriyle Türkiye'ye sağ olarak kaçmayı başardıklarını anlattı.

Türkiye'ye çok zorluklarla geldiklerini belirten Faysal, şunları kaydetti:

"Sağ olsunlar, bize çok yardımcı oldular. Tedavi olmamızı sağlıyorlar. Türkiye'ye geldikten sonra her şey, çok güzel oldu. Çocuk, savaş nedeniyle hep korku içerisinde yaşadı, hep eziyet çekti. Orada birçok hastaneye götürdük ama çok basit hastaneler olduğu için tedavi edilemedi. Türkiye'ye gelene kadar hep eziyet gördük. Çok şükür şimdi sağlığına kavuştu. Türkiye'ye ve Türk doktorlarına müteşekkiriz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.