Gaziantep

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

11:24 25 Kasım 2015
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

AK Parti Gaziantep Milletvekili Çelik: "Kadına karşı şiddet, hiçbir aklıselim ve vicdan sahibi insan tarafından kabul edilemez"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik, kadına karşı şiddetin hiçbir aklıselim ve vicdan sahibi insan tarafından kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Çelik, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, toplumda huzurun, refahın, barışın adı kadına şiddetin bugün de bütün dünyada devam ettiğini belirtti.

Şiddetin sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarda da kadının kendi yaşamını kontrol etmesine mani olduğuna dikkat çeken Çelik, şunları kaydetti:

"Maalesef şiddet, kadınlarımızın kendilerini en korunaklı hissettikleri aile içerisinde sıklıkla meydana gelmektedir. Bu sorunun çözümünde sadece yasal düzenlemelerle mücadele etmemiz mümkün gözükmemekte. Bu kapsamda toplumsal bir bilinçlenmeye de ihtiyaç duyulmaktadır. Kadın, maruz kaldığı şiddet sebebiyle, birçok psikolojik sorunla karşı karşıya kalmakta. Toplumsal hayata adapte olamamakta ve güçlük yaşamaktadır. Şiddet, kadını güçsüzleştirmekte, güçsüzleşen kadınla aile yapımız zayıflamakta, toplumumuz ve toplumsal değerlerimize zarar vermektedir."

Bir insan hakkı ihlali kadına şiddetin yapılan düzenlemelere ve alınan önlemlere rağmen en önemli sorunlar arasındaki yerini koruduğunu belirten Çelik, gelinen son noktadaysa şiddetin artık sadece kadınların değil tüm insanlığın onur meselesi haline dönüştüğünü vurguladı. Mevzuatta şiddetle mücadeleye ilişkin çok önemli değişiklikler ve düzenlemeler yapıldığını aktaran Çelik, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle ülkemizde ve tüm dünyada kadına yönelik psikolojik ve fiziksel şiddetin durdurulmasını istiyoruz. Nereden ve kimden gelirse gelsin kadınlarımıza uygulanan her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı toplumumuzu dayanışmaya ve mücadeleye davet ediyorum. Çünkü kadına karşı şiddet, hiçbir aklıselim ve vicdan sahibi insan tarafından kabul edilemez. Unutmayalım ki sevgi ve saygı her türlü problemi çözecektir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.