Gaziantep

Gaziantep Sanayi Odası Meclisi toplandı

12:44 25 Kasım 2015
Gaziantep Sanayi Odası Meclisi toplandı

Oda Başkanı Konukoğlu: "Gaziantep, ekim ayında yine Ankara'yı geçerek en fazla ihracat yapan 5. il konumuna yükselmişti. Hedefimiz ilk 3 içerisinde olmak, inşallah bunu da başarırız"

 Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, "Gaziantep, ekim ayında yine Ankara'yı geçerek en fazla ihracat yapan 5. il konumuna yükselmişti. Hedefimiz ilk 3 içerisinde olmak, inşallah bunu da başarırız" dedi.

GSO Meclisi Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu başkanlığında toplandı.

Toplantıda konuşan Konukoğlu, gelecek 4 yılı öngörecek bir hükümet kurulduğunu belirterek, yeni hükümeti kutladı.

Kabinede Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek'in Başbakan Yardımcısı olarak görev almasını sevinçle karşıladıklarını kaydeden Konukoğlu, Gaziantep'in üst düzeyde temsil edilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek'i tebrik eden Konukoğlu, başarılı çalışmalarının devamını dileyerek, "Mehmet Bey'in Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olması, şehrimiz ve ülkemiz için büyük bir kazanım. Ali Babacan Bey'den aldığı bayrağı daha ileriye götürerek başarıyla temsil edeceğine ve ülkemize çok faydalı olacağına sonuna kadar inanıyoruz" diye konuştu.

- İhracat rakamları

Gaziantep'in ihracat rakamlarına dikkati çeken Konukoğlu, geçen ay ihracatın yüzde 4,8 arttığını belirtti.

Konukoğlu, 10 aylık ihracatınsa yüzde 4,3 oranında azaldığını aktardı.

Adil Konukoğlu, şöyle konuştu:

"Bu Gaziantep'in başarısıdır. Türkiye ihracatının yüzde 10 azaldığını düşünürsek bu ülkemizin iki katından fazla büyüdüğümüzü gösterir. Gaziantep, ekim ayında yine Ankara'yı geçerek en fazla ihracat yapan 5. il konumuna yükselmişti. Hedefimiz ilk 3 içerisinde olmak, inşallah bunu da başarırız. Özverili çalışmalarından dolayı tüm ihracatçılarımızı gönülden kutluyorum. 10 aylık dönemde en fazla ihracat yapan ilk 10 şehir içerisinde ihracatı artan şehir yok. İhracatı en az düşen biz varız."

Gaziantep ihracatının ithalatı karşılama oranının yüzde 126 olduğunu belirten Konukoğlu, Türkiye'nin kalkınması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini kaydetti.

- En fazla ihraç edilen ürünler

En fazla ihraç edilen imalat sanayi ürünleri arasında halı, iplik, dokunmuş kumaş, bitkisel yağ, plastik ürün, tahıl, unlu mamuller, hazır tekstil, diğer tekstil, kağıt ve mukavva, temizlik ve kozmetik, demir çelik, işlenmiş sebze ve meyve, çikolata ve şekerleme bulunduğunu aktaran Konukoğlu, sektörel ihracatın çeşitliliğine dikkat çekerek, "İhracatımızda sanayi ürünlerinin dağılımına baktığımızda çok farklı sektörler olduğunu görüyoruz. Bu da sanayimizin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Bu pasta ne kadar küçük dilimlere bölünürse, daha çok keyif alacağım. O zaman bu, şehrin sanayileşmiş altyapısının çok daha güçlü olduğunun göstergesi olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Konukoğlu, GSO'nun Antep Kutnu Kumaşı'nın coğrafi işaret tescili için yaptığı başvurunun sonuçlandığını, Türk Patent Enstitüsünün yaptığı incelemeler sonucunda tescil verildiğini ve kararın Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlattı. Konukoğlu, bu konuda emeği geçen bütün çalışanlara teşekkür etti.

Topçuoğlu da yeni hükümetin ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.