Gaziantep

Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Türkiye şampiyonasında yarışacak

14:30 25 Kasım 2015
Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Türkiye şampiyonasında yarışacak

 Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Kulüpler Arası Türkiye Halk Oyunları Şampiyonası'nda "Geleneksel Düzenlemesiz Dal" kategorisinde mücadele edecek.

Şehitkamil Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Antrenörü Sait Koca, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığınca İstanbul'da yapılacak şampiyonanın 27-29 Kasım tarihlerinde gerçekleştirileceğini bildirdi.

Koca,  il ve bölge birincisi olarak Türkiye Halk Oyunları Federasyonu faaliyet programındaki şampiyonaya katılmaya hak kazandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Aldığımız il ve bölge şampiyonluklarının ardından final sahnesi için iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Oyucularımızdan müzisyenlerimize, idarecilerimizden velilerimize kadar herkes topluluğumuzun başarısı için büyük bir enerji sarf etti. Ümit ediyorum ki şampiyonadan başarıyla döner ve kazandığımız kupayı bizlere büyük destek veren Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu'na ve değerli idarecilerimize armağan ederiz."

Gaziantep Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğrencisi Filiz Özcan da halk oyunları topluluğunda yer almanın bir ayrıcalık olduğuna değinerek, "Bu çatı altında elde edilen başarılar gurur verici. Bugüne kadar birçok önemli dereceler elde ettik. Ekipte yer alan tüm arkadaşlarımla başarıya kenetlendik. Ümit ediyorum ki İstanbul'da başarılı sonuçlar elde eder ve gazi şehrimize mutlu döneriz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.