Gaziantep

64. Hükümet'in kurulması

16:11 25 Kasım 2015
64. Hükümet'in kurulması

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, hükümetin birinci önceliğinin ekonomi, güvenlik ve eğitim olması gerektiğini belirtti.

Bartık, yaptığı yazılı açıklamada, 64. Hükümet'te Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek'in Başbakan Yardımcısı olmasının Gaziantep için bir avantaj olduğunu kaydetti.  

Başbakan Yardımcısı Şimşek'in ekonominin başına geçecek olmasının hem Gaziantep iş dünyası hem de Türkiye adına güzel bir gelişme olduğunu vurgulayan Bartık, "Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in ülkemiz için güzel işlere imza atacağına inancımız sonsuzdur. Şimşek'e yeni görevinde başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

Seçimlerin geride kaldığını anımsatan Bartık, şöyle devam etti: 

"Hükümetin birinci önceliği ekonomi, güvenlik ve eğitim olmalıdır. Güçlü bir Türkiye için ekonomiye odaklanmak zorundayız. 2023 hedeflerimize ulaşmak için ekonomik kalkınmaya mecburuz. Bunun için iş dünyasıyla bir araya gelip hedeflerin konuşulmasında fayda olacağına inanıyoruz. Yatırımlar için güvenliğin de üst seviyeye çıkarılması gerekmektedir. Yatırım, güvene ve huzura gelir. Bu nedenle güvenliğin de ön plana çıkarılmasını bekliyoruz. Hayati bir konu daha var ki o da eğitimdir. Eğitimli bireylerin olduğu toplumlar, hedeflerine daha kolay ulaşır. Bundan dolayı eğitimin de önemli gündemlerden biri olmasını istiyoruz."

- 64.Hükümet, yapısal reformları ivedilikle hayata kazandıracak

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da yazılı açıklamasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin 64. Hükümeti'ni kutlayarak, yeni bakanlar kurulu üyelerini tebrik etti.

Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek'in, yeni kabinede ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak yer almasından ayrıca mutluluk duyduklarını kaydeden Tiryakioğlu, "Bakanımız ekonominin patronu olarak başbakan yardımcılığı görevine getirilmesi ülkemiz ve şehrimiz adına önemli bir kazanımdır. Şimşek'in Maliye Bakanlığı döneminde gösterdiği büyük özveri ve başarıyı yeni görevinde de sürdüreceğine inancımız tamdır" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada yaşanan tüm olumsuz etkilere rağmen büyümesini ve gelişmesini sürdürdüğünü belirten Tiryakioğlu, şunları kaydetti:

"2015 yılında siyasi istikrarın sağlanması için hesapta olmayan bir zaman kaybı yaşandı. Ülkemizin artık daha fazla zaman kaybetmeden ekonomiye ve yapısal reformlara yönelmesi gerekiyor. Tek parti iktidarının getirdiği istikrar ortamıyla yoluna emin adımlarla devam eden Türkiye'de artık yeniden başarı hikayeleri yazma zamanı geldi. 64. Hükümet, yapısal reformları ivedilikle hayata kazandıracak 13 yıllık bilgi, birikim ve deneyime sahip. Yeni isimlerin aynı kabinede yer alması kalkınma hamlemize güç katacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.