Gaziantep

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

17:09 25 Kasım 2015
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

 Gaziantep Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Günay Kaplan, "Kadın cinayetlerinde 'haksız tahrik indirimi' ya da 'iyi hal indirimi', toplumsal cinsiyet bakış açısından kurtulmuş olarak uygulanmalıdır" dedi.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Gaziantep Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri Baro'da bir araya geldi.

Grup adına açıklama yapan Kaplan, kadına yönelik şiddetin insan hakları ihlali olduğunu belirtti.

Risk gruplarına, şiddetle sık karşılaşan meslek gruplarına ve kamuoyuna yönelik eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarına hız verilmesi gerektiğini ifade eden Kaplan, "Erkek egemen zihniyet, kadın erkek eşitliğini gözardı eden yönetim anlayışı, şiddetin önlenmesi konusunda yasaların yaşama geçirilmemesi karşısında, kadına yönelik şiddetle mücadele için hazırlanan Ulusal Eylem Planı, hızla ve kararlı bir devlet politikasıyla hayata geçirilmelidir. Kadın cinayetlerinde 'haksız tahrik indirimi' ya da 'iyi hal indirimi', toplumsal cinsiyet bakış açısından kurtulmuş olarak uygulanmalıdır" diye konuştu.

Gaziantep Barosu ayrıca, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla panel düzenlendi.

Baro Konferans Salonu'ndaki panelin açılışında konuşan Baro Başkanı Bektaş Şarklı, kadın cinayetlerinin Türkiye'nin utanç haritası olduğunu ifade etti.

İstatistiklerde Doğu ve Güneydoğu'daki cinayet sayılarına intihar sayılarının da eklenmesi gerektiğini kaydeden Şarklı, kadın cinayetlerinin faillerinin de eski kocası, arkadaşı ya da yakın aile bireyleri olduğuna, iki kadın cinayetinden birinin failinin ise kocası ya da eski koca olduğuna dikkat çekti.

Gaziantep Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Günay Kaplan'ın moderatörlüğündeki panelde Eğitim-İş Eğitim Sekreteri Önder Yılmaz "Cumhuriyetin eğitim anlayışı, eğitim ve cinsiyet ayrımcılığı", Kadın Hakları Komisyon Üyesi Serpil Yılmaz da kadına yönelik şiddetle ilgili kanunlar hakkında sunumlar gerçekleştirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.