Gaziantep

Gaziantep'ten kısa kısa

15:06 26 Kasım 2015
Gaziantep'ten kısa kısa

 Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, esnafları dükkanlarına güvenlik kamerası ve alarm taktırmaları için bilgilendirdi.

İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, polis memurları, ''Tedbirimi Aldım Hırsızlara Karşı Güvendeyim" projesi kapsamında esnafları ziyaret etti.

Polisler, iş yerlerindeki hırsızlıkların önlenmesi için güvenlik kamerası ve alarm sisteminin önemini anlatarak, broşür dağıttı.

Esnaflardan sistemin maliyetini değil güvenliklerini düşünmeleri istendi.

Dükkanlara giriş kapısını kapatacak kepenk taktırılması, akşam bunların bir yerine değil bütün noktalarına kilit takılması gerektiği belirtildi.

Mesai bitiminde yazar kasada bulunan para ve değerli eşyaların çelik kasaya bırakılması istendi. 

Çelik kasaların gelişmiş güvenlik sistemine sahip olması ve taşınması kolaysa güvenli bir yere sabitlenmesi aktarıldı.

- Yavuzeli'nde okul servislerinin sürücülerine eğitim

Yavuzeli ilçesinde okul servislerinin sürücülerine eğitim verildi.

Seminer, Büyükkarakuyu Mahallesi İlkokulu Müdürü İsmail Dağdelen ve İlçe Emniyet Amirliğinde görevli polis memuru Bayram Sağlam tarafından verildi.

Yavuzeli Hacı Sait Ortaokulunun toplantı salonundaki programda, trafik bilinci ve kültürü, güvenli sürüş, empati, yasal sorumluluklar, iletişim, çocuk psikolojisine göre hareket etme, araçlarda ve trafikte çocukların karşılaşabileceği riskler ve trafik güvenliği anlatıldı.

Eğitime 30 servis sürücüsü katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.