Gaziantep

GTO Başkanı Bartık:

16:30 26 Kasım 2015
GTO Başkanı Bartık:

 Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını belirterek, topyekun kalkınma için çalışma başlatılması gerektiğini bildirdi.

GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Meclis Başkanı Ali Yener'in başkanlığında gerçekleştirilen kasım ayı meclis toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bartık, yeni hükümetle beklentilerin de artmaya başladığını ifade etti.

Türkiye için bu yılın çok hareketli geçtiğini kaydeden Bartık, bu hareketlilik nedeniyle gündemin farklı noktalara kaydığını belirtti.

Ülkenin birinci gündeminin ekonomi olması gerektiğine dikkati çeken Bartık, "Türkiye'de yeni bir dönem başladı, topyekun kalkınma için çalışma başlatılması gerekiyor. Bunun içinde hem hükümetin hem iş dünyasının hem de sivil toplum kuruluşlarının elini değil, gövdesini taşın altına koyması gerekecektir. Ortak payda Türkiye olunca herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapacaktır" ifadelerini kullandı.

Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) tarafından "Mükemmellik Modeli" kapsamında "4 Yıldızlı Yetkinlik Belgesi" aldıklarını anımsatan Bartık, mükemmellik yolculuğunda belge alan Türkiye'nin ilk ve tek ticaret odası olduklarını vurguladı.

- Rus uçağının düşürülmesi

Rus uçağının düşürülmesi sonrasında yaşanan gelişmelere de değinen Bartık, şunları kaydetti:

"Düşürülen Rus uçağının ardından Türkiye ve Rusya arasında yaşanan gelişmeleri takip ediyoruz. İki ülke arasında yıllık 30 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunuyor. Rusya sınırında Türk malları bekletilerek sorun çıkarılıyor. Rus tur şirketlerinin Türkiye'ye kafile getirmemek için çalıştıklarını öğreniyoruz. Rus turistlerin tatil için Türkiye'ye gelmek istediklerini de biliyoruz. Yaşanan süreç sadece Türkiye'ye zarar vermez, aynı sıkıntıları Rusya da yaşar. Yükselen tansiyonun bir an önce düşürülmesini bekliyoruz."

GTO Meclis Başkanı Ali Yener de 64. Hükümet'in hayırlı olmasını dileyerek, hükümetin bir an önce Türkiye'nin kalkınması için çalışmalara imza atmasını beklediklerini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.