Gaziantep

Gaziantep Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı

18:03 26 Kasım 2015
Gaziantep Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı

 Gaziantep Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulunda kentin turizm sorunları görüşüldü.

Güneydoğu Anadolu İhracatçıları (GAİB) konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, CHP Gaziantep Milletvekilleri Akif Ekici, Mehmet Gökdağ  AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve üyeler katıldı.

 Açılış konuşmasını yapan Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan, konseyin alt komisyonlarından Gaziantep Turizm ve Tanıtım, Halk Kültürü ve Sanat, Yakın Tarih Araştırma ve Kültürel Miras Çalışma gruplarının kentin turizm sorunları ve çözüm önerileri raporunu sunacaklarını söyledi.

Gaziantep’in son günlerde terör olaylarıyla anılmasından rahatsız olduklarını kaydeden Aslan, “Kente akademisyenler, iş adamları davet edilmeli. Ses getirecek faaliyetler hayata geçirilmeli. Gaziantep dünyanın en huzurlu kentleri arasında ilk 10'da yer alabilecekken son günlerde oluşan güvensizlik ortamından rahatsızlık duyduklarını ve kentin önde gelen siyasetçileri, akademisyenleri şehrin imajını düzeltmek için çalışmalarını yoğunlaştırmalı” dedi.

Gaziantep Milletvekillerinden Mehmet Şimşek’in ekonomiden sorumlu Başbakan yardımcısı olmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Aslan şöyle konuştu:

“Mehmet Şimşek’in  ekonomi koordinatörü olmasından dolayı Gaziantep’in hem bölgede hem de ülkede çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Biz hükümet kurulmadan önce Göç Bakanlığı kurulmasını talep etmiştik. Üç beş yıl sonrasını düşünürsek göçmen sorunu daha da ağırlaşacak. Bu konunun planlanmaya ihtiyacı var. En çok  sığınmacıların  Gaziantep’te bulunduğunu düşünürsek kent olarak  tek başımıza bu sorunun altından kalkamayız. Bu sorunların Şimşek’e iletilmesi kanaatindeyim."

Gaziantep Kent Konseyi Turizm ve Tanıtım Çalışma Grubu Temsilcisi Özgür Çinkay da, dünyada yaşanan ekonomik krizlerin Gaziantep turizmini çok etkilediğini vurguladı.

Gaziantep’in şimdiye kadar 3 Kültür ve Turizm Bakanı çıkardığını hatırlatan Çinkay, “Biz yoktan var olan bir kentiz. Büyük bir potansiyele sahibiz. İmajımızı toparladığımızda turizmimiz de yeniden düzelecek” diye konuştu.

Gaziantep’teki konaklama tesislerinin rakamlarını veren Çinkay, kentin sadece kebap kenti olarak anılmasından rahatsızlık duyduklarını belirtti.

Gaziantep’i ziyaret eden ülkelerin sadece komşu ülkeler ve Ortadoğu ülkelerinden gelenlerle sınırlı olduğunu belirten Çinkay, “Daha çok tanıtım yapmamız gerekir. Gaziantep’in mutfak kültürü dünyaya duyurulmalı. Kentin tanıtımında teknolojiyi daha etkin kullanılmalı ve çok iyi reklam kampanyaları yapılmalı” ifadelerini kullandı.

Toplantının ikinci bölümünde katılımcılardan gelen sorular tartışıldı.

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.