Gaziantep

Yaşadıkları dramı resimlerle anlattılar

11:42 27 Kasım 2015
Yaşadıkları dramı resimlerle anlattılar

Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki Konaklama Tesisi'nde kalan Suriyeli minikler, ülkelerindeki iç savaşın izlerini, yaşadıkları dramları, barışa olan özlemlerini kağıtlara aktardı.  

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesince (İİBF), Toplumsal Duyarlılık Projesi dersi kapsamında çadır kentte "Durma Resim Yapalım" projesi uygulamaya geçirildi. 

Ülkelerindeki iç savaşın minik mağdurları çocukların yaşadıkları acıları resimlerle paylaşmaları amacıyla gerçekleştirilen projede, küçükler birbirinden etkileyici resimlere imza attı. 

Resimlerinde savaşın acılarını anlatan minikler, Türkiye'nin Suriyelilere yönelik yardımlarına duydukları minnettarlığı da resimlerine yansıttı.  

Proje sorumlusu GAÜN İslahiye İİBF Dekan Vekili Doç. Dr. Çiğdem Boz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TDP dersi kapsamında fakülte birinci sınıf öğrencileriyle "Durma Resim Yapalım" projesini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Konaklama Tesisi'ndeki 11 ile 16 yaş grubu çocuklara yönelik proje kapsamında çocuklara resim malzemeleri dağıttıklarını anlatan Boz, "Suriyeli çocukların resimlerle kendilerini anlatmalarını, geleceğe dair umutlarını, dileklerini resmetmelerini istedik" dedi.

Her hafta farklı bir tema içeren resimlerle bir anlamda savaş mağduru çocukların iç dünyalarına ulaşmayı, savaşın izlerini boya kalemleriyle kapatmayı amaçladıklarını vurgulayan Boz, bir yandan da üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk bilinci kazanmasını hedeflediklerini dile getirdi. 

- Resimler sergilenecek

Boz, Suriyeli çocukların çalışmalarının 1-6 Aralık tarihleri arasında Kadir Has Üniversitesinde sergileneceğini aktararak, "Sergiyle zorunlu göçmenlerin durumları hakkında dünyada bir farkındalık yaratabilirsek kendimizi mutlu hissedeceğiz. Aslına bakarsanız Turgut Uyar'ın dizesini ödünç alıp, bu çocuklara "Durma Göğe Bakalım" demek isterdik. Lakin gökyüzü her çocuk için bulut ve güneşten ibaret değil. Bazıları için gökyüzü savaş uçakları ve roketler demek. Özellikle de Ortadoğu'nun çocukları için" diye konuştu.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.