Gaziantep

Gaziantep'ten kısa kısa

14:55 28 Kasım 2015
Gaziantep'ten kısa kısa

 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Aktif Yaşam Merkezi, 60 yaş üzeri yaşlıların umudu oldu.

Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, yazılı açıklamasında, projeyle yaşlıların hayatının kolaylaştırıldığını ve kısa sürede merkeze kaydolan üye sayısının 115’e, evde hizmet alan üye sayısının ise 172 olduğunu belirtti.

Kimsesiz, yaşlı ve bakıma muhtaç bireylerin evde yaşamlarını desteklemek amacıyla oluşturulan ekiple başvuru yapan yaşlıların evine gidildiğini anlatan Çelebi, "Kriterleri uyanlara ev temizliği, kişisel bakım, tadilat, onarım, sosyo-psikolojik destek hizmetleri veriyoruz. Saç-sakal tıraşından bulaşık ve çamaşır yıkamaya kadar ekiplerimiz tüm ihtiyaçlarını gideriyor. Sağlık sorunları varsa tedavileri yapılıyor. Evinin tamir ihtiyacı olana tamirat yapılıyor. Tüm hizmetlerimizi ücretsiz veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Merkeze başvuruda bulunup üye olan yaşlıların günübirlik de misafir edilebildiğini aktaran Çelebi, bu hizmetin ise özellikle yakınları il dışına çıkmak isteyen yaşlıların işine yaradığını kaydetti.

- Şehitkamil'de dikiş-nakış kursu

Şehitkamil Belediyesince Hanımlar Lokali’nde başlatılan meslek edindirme kursları kapsamında gerçekleştirilen dikiş-nakış kursları sürüyor.

Kurs eğitmeni Eser Özekin, yazılı açıklamasında, ev hanımlarının yaşamlarını kolaylaştırdıklarını belirtti.

Bu yüzden mümkün olduğu kadar fazla kursiyere ulaşmak istediklerini aktaran Özekin, "Öğrencilerimiz, burada öğrendiklerini kendileri ve sevdikleri için kullanabiliyor. Aynı zamanda dışarıdan siparişle de çalışabiliyorlar. Yani hem hediyelik eşya yapabiliyorlar hem de aile bütçesine katkı sağlayabiliyorlar" ifadelerini kullandı.

Kursun bir anlamda katılımcılara terapi gibi geldiğine işaret eden Özekin, kursiyerlerin de memnuniyetle eğitimlere katıldığını kaydetti.

- Araban'da belediye hizmetleri

Araban Belediyesi tarafından yeni çöp toplama el arabaları alındı.

Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, ilçede çöp toplama çalışmalarının daha etkin şekilde devam etmesi amacıyla eskiyen arabaların yenileriyle değiştirildiğini belirtti.

Daha yaşanabilir bir Araban hedefiyle çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Belediyemiz bünyesinde temizlik hizmeti veren personelimiz, ilçe merkezindeki tüm cadde ve sokaklarda çöp toplama hizmetini yanmaz ve kırılmaz yeni el arabarıyla yapacak. Bu arabalar hem daha kullanışlı hem de daha modern. Yeni arabalarla çalışmalar daha hijyenik ve daha sağlıklı şekilde yapılacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.