Gaziantep

Gençler sosyal tesiste yeteneklerini geliştiriyor

13:56 01 Aralık 2015
Gençler sosyal tesiste yeteneklerini geliştiriyor

Şahinbey Belediyesi'nin sosyal tesislerinde eğitim gören gençler gitar, keman, bağlama gibi enstrümanları çalmayı öğreniyor

 Şahinbey Belediyesi'nin sosyal tesislerinde eğitim gören gençler gitar, keman, bağlama gibi enstrümanları çalmayı öğrenerek yeteneklerini geliştiriyor.

Şahinbey Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, gençler, eğitim alabileceği belediyenin 73 sosyal tesislerinde gitar, keman, bağlama gibi müzik aletlerini çalmayı öğrenerek bir yandan kendi yeteneklerini geliştirirken bir yandan da streslerini atıyor.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sosyal tesislerdeki faaliyetler sayesinde gençlerin kötü alışkanlıklardan korunduğunu belirtti.

Çocuklar ve gençlerin sosyal tesisler olmadan önce oyun salonlarında veya kahvehane köşelerinde vakit geçirdiklerini dile getiren Tahmazoğlu, "Gençlerin gittikleri yerlerde kimlerle arkadaşlık yaptıklarını aileler bilmiyordu. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimiz, bu yollarla birçok kötü alışkanlıkları istemeden de olsa karşı karşıya geliyorlardı. Şimdi ise sosyal tesislerimizde öğretmenlerimizin gözetiminde derslerine çalışabiliyorlar" ifadelerini kullandı.

Sosyal tesislerde 17 bin 800 öğrenciye eğitim de verildiğini aktaran Tahmazoğlu, ayrıca gitar, bağlama ve keman gibi müzik aletlerini kullanmalarına yönelik kurslar düzenlendiğini kaydetti.

Şahinbey Belediyesi'nin yaptırdığı 73 sosyal tesiste keman, gitar ve bağlama çalmayı öğrenen gençler de kendilerine tanınan imkanlardan oldukça memnun olduklarını belirtti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.