Gaziantep

Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Arıkan:

15:13 10 Aralık 2015
Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Arıkan:

"Talebimiz benzer şekilde taşeron firmalarda çalışmakta olan elektrik mühendisleriyle birlikte diğer bütün mühendis ve mimarların da kadroya alınması"

 Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Başkanı İslim Arıkan, taşeron firmalarda çalışan elektrik mühendisleriyle diğer bütün mühendis ve mimarların da kadroya alınmasını talep ettiklerini bildirdi.

Arıkan, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle belediyelerde ve kurumlarda çalışan taşeron mühendislerin kadroya alınmasının çalışma barışı açısından önemli ve gerekli olduğunu ifade etti.

Mühendislerin toplumsal yaşamın her aşamasında önemli sorumluluklar üstlendiğini belirten Arıkan, şunları kaydetti:

"Bilindiği üzere hükümet kamudaki taşeron işçileri kadroya alma sözü verdi ve bu yönde çalışmalar yapıldığını duyuyoruz. Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi olarak bizim de talebimiz benzer şekilde taşeron firmalarda çalışmakta olan elektrik mühendisleriyle birlikte diğer bütün mühendis ve mimarların da kadroya alınması. Önemli hizmetler vererek hayatı kolaylaştıran mühendis ve mimarlarımızın hak ettikleri saygı ve değeri görmelerini ve bunun kendi yaşamlarına yansımasını beklemek en tabii hakkımız ve hükümetlerin de görevi. Ayrıca mühendislik fakültelerinin puanlarının birçok yardımcı hizmet grubunun altına düşmesi, ister istemez kaliteli mühendis-mimar yetişmesinin önünde en büyük engel. Mühendisliklere giren öğrencilerin en düşük başarı sırası 250 bin civarında. YÖK bu konuda bir adım atarak 240 bin başarı sıra sınırı getirmişse de bu çok yetersiz. Bunun en kısa sürede düzeltilmesi, başarı sıralamasının üst seviyelere çıkarılması gerekir."

Ücret politikası ve kadro uygulamalarının kademeli olarak iyileştirilmesinin önemli olduğunu aktaran Arıkan, "Rahmetli Turgut Özal'ı sitayişle (övgü) anmadan geçemiyoruz. Bildiğiniz gibi onun döneminde mühendisliğin önemi kavranarak özel hizmet tazminatı kavramı getirilmiş ancak daha sonra bu uygulama her kademeye yaygınlaştırıldığı için mühendislik yine geride kalmıştır" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.