Gaziantep

Gaziantep mutfağının "Yaratıcı Şehirler Ağı"na girmesi

17:47 12 Aralık 2015
Gaziantep mutfağının "Yaratıcı Şehirler Ağı"na girmesi

 Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Şef Tahir Tekin Öztan, Gaziantep mutfağının "Yaratıcı Şehirler Ağına" girmesiyle ilgili, "Bir ülkenin tanıtımı, bir kentin tanıtımı o ülkenin ve kentin mutfağından geçer. Bu karar hepimiz için büyük bir gurur kaynağı olmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

Öztan, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep’in gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağına" alınmasının kentin tanıtımı için büyük önem taşıdığını vurguladı.

UNESCO tarafından alınan kararın kentin gastronomi alanında Türkiye’nin öncü şehri olma özelliğini kazanması anlamını da taşıdığını dile getiren "Bir ülkenin tanıtımı, bir kentin tanıtımı o ülkenin ve kentin mutfağından geçer. Bu karar hepimiz için büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin başta olmak üzere bu konuda emeği geçenleri yürekten kutluyorum. Önümüzdeki süreç hepimizin taşın altına elimizi koyma sürecidir" ifadesini kullandı.

Gaziantep mutfağını bütün özellikleriyle tanımak, tattırmak için ciddi çalışmalar yapılması gerektiğine dikkati çeken Öztan, şunları belirtti:

"Gaziantep önemli bir tanıtım hamlesi başlatmak ve gastronomi kenti olma özelliğinin hakkını vermek zorunda. Özellikle mutfak kültürümüzün yeni nesiller yanında yabancılara öğretilmesi için gerekli alt yapının oluşturulması, bu alanda önemli adımların atılması zorunludur. Bu unvan öyle sıradan bir unvan değildir. Gaziantep’te birçok sektöre sinerji getirecektir. Konaklamasından restoranlarına, hediyelik eşya satışından diğer kültürel varlıkların tanıtılmasına kadar Gaziantep’in önü açılmıştır. Gazianteplilerin el birliğiyle doğru bir yol haritası oluşturarak bir an önce faaliyetlere başlaması, beraberinde festivallerin önünü açması gerekmektedir. Bizler üzerimize düşenleri dün olduğu gibi yarınlarda da Gaziantep ve ülkemiz için yapmaya devam edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.