Gaziantep

Gaziantepli fıstık üreticilerine gübre desteği

13:16 15 Aralık 2015
Gaziantepli fıstık üreticilerine gübre desteği

 Gaziantep Büyükşehir Belediyesince, Antep fıstığında kalite ve verimi artırmak amacıyla 2 bin üreticiye 200 ton gübre desteğinde bulunuldu. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, belediye şantiyesinde düzenlenen gübre dağıtım programında, göreve geldikleri günden bu yana sosyal belediyeciliği ön planda tutmaya çalıştıklarını söyledi. 

Antep fıstığının, kentin en önemli tarımsal ürünlerinden biri olduğunu ifade eden Toprak, "Verimi ve kaliteyi artırmak için de Gübre Fabrikaları Türk Anonim Şirketi ile işbirliğine gittik. Firma tarafından özel olarak hazırlanan 'yeşil altın' gübresini üreticilerimize dağıtmaya başladık. Genetik yapısı nedeniyle bir yıl bol, ertesi yıl az rekolte veren Antep fıstığında, teknolojiyi de kullanarak 'yok yılı'nı 'var yılı'na çevirmek istiyoruz" dedi.

Daha önce de çiftçilere tohum dağıttıklarını anlatan Toprak, çalışma kapsamında 2 bin Antep fıstığı üreticisine 200 ton gübre dağıttıklarını kaydetti. 

Toprak, Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü bahçesine kuracakları fıstık parkta da bu ürünün tüm evrelerini doğal ortamda göstereceklerini belirtti.

Tarım Daire Başkanı İbrahim Yılmaz ise Gaziantep'in tarım şehri olarak da anılması gerektiğini dile getirdi.

 Kentte 130 bin hektarda Antep fıstığı üretimi yapıldığına dikkati çeken Yılmaz, "Antep fıstığının en önemli probleminden biri beslenmesidir. Eğer beslenmeyi doğu yapamazsak gelecek senenin mahsulünü oluşturan gözleri kaybederiz. Hazırladığımız çalışmayla da bunu engellemeyi ve fıstık üretimini arttırmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından çiftçilere, Antep fıstığı için özel olarak üretilen "yeşil altın" gübresi dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.