Gaziantep

Araban'da Antep fıstığı üreticisine gübre dağıtıldı

17:12 16 Aralık 2015
Araban'da Antep fıstığı üreticisine gübre dağıtıldı

 Gaziantep Büyükşehir Belediyesince Araban'da Antep fıstığı üreticilerine 25 ton gübre dağıtıldı.

Antep fıstığı için özel üretilen "Yeşil Altın" adlı gübre, 250 çiftçiye verildi.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Araban Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nda düzenlenen törende, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu gübrenin Türkiye'de ilk defa Antep fıstığının biyolojik özellikleri göz önüne alınarak Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in önerisi doğrultusunda yapılan araştırma ve çalışmalar sonucunda Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü tarafından özel üretildiğini söyledi.

Antep fıstığı fiyatının yüksekliğinin üreticilerin lehine olmadığını kaydeden Yılmaz, "Fiyat yüksekliği nedeniyle pazar bulma imkanı zorlaşıyor. Bu nedenle Antep fıstığında bir yıl var yılı, bir yıl yok yılı olmasını ortadan kaldırmak için Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla her yıl var yılı olması için mücadele veriyoruz. Bu çalışmalarımız neticesinde amacımız Antep fıstığında her yıl verim yılı olmasını sağlayabilmek" dedi.

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in verdiği destek sayesinde çiftçilerin daha kaliteli ve yüksek verim almaya başladığını aktardı.

Gaziantep Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit ve Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan da Başkan Fatma Şahin'e desteği için teşekkür etti.

Törene Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Müdür Yardımcısı Raif Atayık ve AK Parti İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.