Gaziantep

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Yüksel:

11:10 03 Ocak 2016
AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Yüksel:

KEREM KOCALAR - AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Abdulkadir Yüksel, yerel yönetimler konusunda yeni bir reform için harekete geçtiklerini belirterek, "Güneydoğu'daki bazı yerel yöneticiler, görevini kötüye kullanıyor. İş makinelerini insanlara zorluk çıkarmak, hendek kazmak veya barikat kurmak için kullandırtmayacağız. O yüzden yeni paketle bu alanda da düzenlemeler yapılacak" dedi. 

Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerel yönetimlerin beşikten mezara halka hizmet ulaştıran önemli birimlerin başında geldiğini bildirdi.

Yerel yönetimlerde reformlar gerçekleştiren tek siyasi hareket olduklarını vurgulayan Yüksel, AK Partili belediyelerin de yaptıkları çalışmalarla her zaman dikkat çektiğini ifade etti. 

Belediyelerin, AK Parti tarafından 2004'te uygulamaya konulan yerel yönetimler reformuna kadar 1930'lu yılların mevzuatıyla idare edildiğini anımsatan Yüksel, "Bu reform paketi çok ciddiydi. Belediye başkanlığı yapmış biri olarak bu farkı çok net olarak görebiliyorum. Aslında bu yasadan sonra belediye başkanı olduğumuzu anladık, halka hizmet etmeye başlayabildik. Büyükşehir Yasası'nda bazı eksiklikler ve aksaklıklar var, şimdi onların düzenlenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Yüksel, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla yerel yönetimlerde yeni bir reformu hayata geçirebilmek için harekete geçtiklerini vurguladı.

Söz konusu çalışmayla belediye gelirlerinin artırılmasının gündeme geldiğine değinen Yüksel, şöyle konuştu:

"Bazı merkezi yönetimlerin yerele devredilmesi veya yetkilendirilmesi konusu üzerinde duruyoruz. İlçe ve büyükşehir belediyeleri arasındaki aksaklıkların giderilmesi anlamında ciddi bir hazırlığımız var. Yerel yönetimlere yeni bir reform gelecek ve şu an üzerinde çalışıyoruz. İnşallah yerel yönetimler konusunda çok verimli bir dönem yaşayacağız."

- "Bazı yerel yöneticiler, görevini kötüye kullanıyor"

Yüksel, Güneydoğu Anadolu bölgesindeki bazı belediye başkanlarının görevini hakkıyla yerine getiremediğine işaret etti. Görevini yerine getiremeyen belediyelerle ilgili çalışmalarının olacağını belirten Yüksel, şöyle devam etti:

 "Güneydoğu'daki bazı yerel yöneticiler, görevini kötüye kullanıyor. Belediyeler insanlara hizmet için var. İş makineleri ise insanın yaşamını kolaylaştırmak için var. İş makinelerini insanlara zorluk çıkarmak, hendek kazmak veya barikat kurmak için kullandırtmayacağız. O yüzden yeni paketle bu alanda da düzenlemeler yapılacak. Her ne kadar gelirler ve yetkilerin artırılması anlamında önemli çalışmalarımız olsa da bunun yanında görevini yapmayanlar hakkında da çok ciddi yaptırımların olması lazım. Bunları da insanımızın mutluluğu ve rahatı için yapacağız."

Belediye başkanlarının şehrin emanetlerini taşıyan kişiler olduğuna dikkati çeken Yüksel, devletin, elindeki gücü kötüye kullananlar için gerekli adımları atması gerektiğini ifade etti. 

Yerel yönetimler konusundaki çalışmaların en kısa sürede Meclis'e ulaştıracaklarının altını çizen Yüksel, "Tüm bu çalışmaları, ülkenin her yanında daha iyi bir yerel yönetim anlayışı getirmek için yapıyoruz. İnşallah çok daha iyi yerel yönetimlere kavuşmuş olacağız. Yerel yönetim anlamında çağdaş ülkelerde ne varsa biz de onları uygulayacağız" diye konuştu.

Yüksel, yerel yönetimlerde başarılı birçok belediyelerin olduğunu, bunların başında da Gaziantep'in geldiğini sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.