Gaziantep

Gaziantep'te gazeteciler için toplu konut yapılacak

16:55 07 Ocak 2016
Gaziantep'te gazeteciler için toplu konut yapılacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Mehmet Ergün Turan, Gaziantep'te basın mensupları için yapılacak 350 konutluk projenin kentin özelliklerini taşıyan bir yaşam alanı olacağını bildirdi.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyetinden (GGC) yapılan yazılı açıklamaya göre, GGC ile TOKİ ortaklaşa Gaziantep'te gazeteciler için hayata geçirilecek toplu konut projesinin protokolü, Turan'ın makamında düzenlenen törenle imzalandı. İmza törenine, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Canan Candemir Çelik, Ahmet Uzer ile CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TOKİ  Başkanı Turan, evleri 2017 yılında teslim etmeyi planladıklarını belirtti.

Konutların satışında peşinat ve vade konusunda gerekli kolaylığı sağlayacaklarını vurgulayan Turan, basın çalışanlarına yönelik yapılacak konutların bölgenin mimari durumu düşünülerek planlandığını aktardı. 

Turan, şunları kaydetti:

"TOKİ olarak son yıllarda yaptığımız projelerde o bölgenin mimarı yapısı ve çevre koşullarını düşünerek özel tasarımlar hazırlıyoruz. Gaziantep'te hayata geçireceğimiz basın sitesinde de bu detaylar düşünüldü. Evlerin dış cephelerinde Gaziantep'e özgü taşlar kullanılacak. Balkonlar yine kent kültürüne özgü olarak planlandı. Gaziantep'te basın mensupları için yapılacak 350 konutluk proje, kentin özelliklerini taşıyan bir yaşam alanı olacak."

GGC Başkanı Ay ise uzun süredir üzerinde çalıştıkları projenin protokolünü imzalamanın haklı gururu ve sevincini yaşadıklarını vurguladı.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TOKİ Başkanı Turan, Gaziantep milletvekilleri ve emeği geçenlere teşekkür eden Ay, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesi tüm arkadaşlarımıza güzel bir müjde oldu" ifadelerini kullandı. 

Açıklamada, Ay'ın, TOKİ Başkanı Turan'a gümüş kahve takımı hediye ettiği belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.