Gaziantep

Gaziantep'te Suriye Türkmen şehitleri anıldı

17:56 24 Ocak 2016
Gaziantep'te Suriye Türkmen şehitleri anıldı

Suriye Türkmen şehitleri için Gaziantep'te anma programı düzenlendi.

Suriye Türkmen Derneğindeki anma programında konuşan Türkmen Sultan Mehmet Fatih Tugayı Komutanı Mahmut Süleyman, Türkmen mücahitleri olarak Esed rejimi başta olmak üzere terör örgütleri DAEŞ ve PYD ile Rusya ve İran'a karşı mücadele etmeye çalıştıklarını söyledi.

Silahlarının yetersiz olduğunu kaydeden Süleyman, "Elimizdeki ufak silahlarla bütün büyük güçlere, zalimlere karşı savaşmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Türkmen mücahitleri olarak Halep'te rejimle, kırsal kesimde terör örgütü PYD, kuzeydeki bölgede DAEŞ terör örgütüyle savaştıklarını anlatan Süleyman, şöyle konuştu:

"Bizim Suriye'deki savaşımız sadece rejim savaşı değil. Biz orada dünya savaşı yapıyoruz. Biz Müslümanlar Ruslar'la, İran'la, rejimle, dünyanın bütün gavurlarıyla savaşıyoruz. Savaştığımız halde bizim gücümüz onlara göre yetersiz. Elimizdeki ufak silahlarla yamacımızda bu zalimlerle savaşıyoruz. Bütün büyük güçler bizimle savaşıyor. Uçakla, füzeyle bizi vuruyorlar. Allah'a şükür ufak gücümüzle onları vuruyoruz. Vurmaya da gayret ediyoruz. Elhamdülillah."

Suriye Türkmen Meclisi Üyesi Halit Hasan da 1911 Dera ayaklanmasından beri 35 bin Türkmen'in şehit olduğunu söyledi.

Türkmenlere yapılan yardımların yeterli olmadığını dile getiren Hasan, "Yardımlar için defalarca yetkili mercilere başvuru yaptık. Gönderin. Herkese gönderiyorsunuz ama bizden biri refakatçi olarak gitsin ki orada yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilsin. '40 tırdan 10 tanesini Türkmenlere dağıtın' diye talimat veriliyor ama orada 10 tırın 3'ünü Türkmen birliklerine, Türkmen şehit ailelerine ulaştıramıyoruz. Bunu biz defalarca İHH yetkililerine ilettik. Gerek meclis, gerek tugaylar yardım için girecek araçlarınızı koruyarak yerine ulaştırırız. Hem de gerçek yetimlere yardımları ulaştırırız" diye konuştu.

- "Türk hükümeti, Türkmen, Kürt, Arap 3 milyon insanı barındırıyor"

Dünyaya dağılan Suriyelilerin yüzde 60, 70'nin Türkiye'de yaşadığını belirten Hasan, "Türkiye bize ev verdi, yemek verdi, kucak açtı. Hiçbir Arap ülkesi bize kucak açıp, bizi kabul etmedi. Bize rahat bir yaşam sağlayan Türkiye sağolsun. Türkiye, bizi her zaman korudu. Türkiye'nin Türkmenler için çok şey yaptığını, Türk hükümeti, Türkmen, Kürt, Arap olmak üzere 3 milyona yakın insanı barındırıyor" dedi.

Rusya'nın Salih Müslim'i Birleşmiş Milletler'e, dünya kamuoyuna iyi göstermeye çalıştığını belirten Hasan, şöyle devam etti:

"Cenevre'de yokuz, belki de yok kalacağız. Bugün Rusya birlikleri Salih Müslim denilen teröristi Birleşmiş Milletler'e, dünya kamuoyuna baskı yaparak kabul ettirmeye çalışıyor. Teröristleri oraya almak için baskı yapıyor. Türk hükümetinden bu konuda Türkmenleri desteklemesini istiyoruz. Orada temsil edilmek istiyoruz."

Konuşmanın ardından şehitler için Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.